"Πήγα διακοπές στην περιοχή "Αμόνι Σοφικου", κοντά στην παράλια "Καλογερολιμανο"(Δήμος Σολυγειας) .
Είναι μια μαγευτική τοποθεσία ανάμεσα στα δέντρα με μια φοβερή παραλία..
ΌΜΩΣ ανακάλυψα μες το δάσος που έχει πίσω από την παραλία ένα κουτάβι να κλαίει. Το πήρα , του αφαίρεσα περίπου 100 τσιμπουρια κ ύστερα πήγα μέχρι την Αρχαία Επίδαυρο να βρω σπρέι για τσιμπούρια να του βάλω. Το ψέκασα λοιπόν 3-4φορες , το τάισα φυσικά κ το κράτησα κοντά μου για περίπου ένα 24ωρο. Το κουτάβι είναι περίπου 1 μήνα και μοιάζει με ροντβαιλερ. Είναι πανέμορφο κ γλυκύτατο, αλλά έχει φοβίες τη νύχτα κ είναι ανήσυχο..( δεν έκλεισα μάτι τη τελευταία νύχτα των διακοπών μου, για να το ηρεμήσω. Την ημέρα βέβαια είναι τέζα,λόγω ζέστης γιατί έχει πολλή γούνα!!)
Όταν επέστρεψα μαζί του στην παραλία ανακάλυψα πως τελικά είχε ξεφύγει από μια μονάδα επεξεργασίας ψαριών (στην περιοχή έχει πολλές ιχθυοκαλλιέργειες),
όπου δουλεύουν 2 νέοι από το Πακιστάν οι οποίοι γνωρίζουν κάτι λιγότερο από ελάχιστα ελληνικά.
Εκεί ήταν κ το αδερφάκι του σε αθλιότερη κατάσταση, με αμέτρητα τσιμπούρια πάνω του (τουλάχιστον το άλλο τα είχε στα αυτιά κυρίως) το οποίο όταν το πλησίαζαν αυτοί, έκλαιγε κ έκανε πίσω.
Το έπιασαν σαν τσουβάλι κ το πέταξαν πιο εκεί όταν προσπαθούσα να ρωτήσω αν έχασαν κουτάβι κ το έδειχνα ...Με τα πολλά κατάλαβαν τι τους έλεγα κ ήρθαν μετά από λίγο με σακούλα πλαστική από κατάστημα ρούχων να το βάλουν μέσα να το πάρουν πίσω!!!!
Φυσικά δεν το επέστρεψα κ τους είπα πως θα το πάω εγώ..
Πήγα εκεί,ψέκασα κ το αδερφάκι του(όπου ο ένας από τους 2 το κράταγε να μη φύγει εκείνη την ώρα σαν κατσίκι που παει για σφάξιμο-χωρίς να υποτιμώ το κατσίκι,δεν το τρώω καν,αλλά για να καταλάβετε την άγνοια του σε ό,τι άφορα τη μεταχείριση των σκύλων)κ αφού τους έβαλα φαί κ νερό,έφυγα με την ψυχή μου να έχει παγώσει για να μην πω νεκρώσει.
Από τότε(δηλ Τρίτη 3/8)δε μπορώ να πάψω να τα σκέφτομαι.Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πεθάνουν από ερλιχιωση αυτά τα ζωντανά από τα τσιμπούρια που ηδη τους έχουν δημιουργήσει κάποια μόλυνση σίγουρα...Η πολύ πιθανό να πεθάνουν από ασιτία η θερμοπληξία...
Έτσι λοιπόν ξαναπήγα σήμερα με σκοπό να τα ζητήσω κ τα 2 για να τα πάω σε γνωστό μου που θα τα φιλοξενούσε, ώσπου να βρισκόταν σπίτι μόνιμο για αυτά, αλλά ήταν κλειστή
η μάντρα κ είχαν αφήσει εκεί και τη μάνα τους μαζί τους η οποία είναι βρώμικη κ σκελετωμένη ,για να προσέχει προφανώς το χώρο(που δεν θέλει προσοχή αφού είναι χώρος που προκαλεί οικολογική καταστροφή σιγά σιγά στην περιοχή ,από τα αναρίθμητα σκουπίδια - άλλο δε που φωτιά μπορεί να πάρει εύκολα εκεί).
Έτσι το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να βγάλω φωτογραφίες το χώρο κ να τις στείλω μαζί με την ιστορία σε εφημερίδες και οργανώσεις .
Πρέπει να παει εκεί κάποιος από κάποια φιλοζωική η ένας δικηγόρος , να κάνουν μήνυση ώστε να παει εισαγγελέας να τα πάρει από εκεί αφού θα
διαπιστώσει ότι όντως οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι άθλιες κ να μείνουν σε φιλοζωική μέχρι να δικαστεί το θέμα η άμεσα να δοθούν κάπου για υιοθεσία...μόνιμα..
Όλα αυτά γίνονται βάση του νόμου 3170 που αναφέρεται στην ευζωία των ζωών συντροφιάς ...
Το θέμα επείγει κ κάτι πρέπει να γίνει άμεσα..Αλλιώς ο θάνατος κοντοζυγώνει..
Όμως τους αξίζει μια καλύτερη κ αξιοπρεπής ζωή,αγάπη κ φροντίδα,όπως σε όλα τα ζώα φυσικά..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ: Κλασική περίπτωση. Το σκυλί "φύλακας" που δεν του παρέχουν ούτε καν την τροφή του, το αφήνουν να γεννήσει και στο τέλος αφήνουν αυτό και τα κουτάβια του να πεθάνει. Οι Πακιστανοί θα πρέπει να ελεγχθεί αν είναι νόμιμα εδώ ή όχι, γιατί προσωπικά αμφιβάλλω... Επίσης, τίθενται και άλλα ζητήματα νομιμότητας. Η μονάδα μολύνει την περιοχή με τα σκουπίδια της και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.
Λέτε οι κάτοικοι της περιοχής να μην το έχουν προσέξει; Αμφιβάλλω!
Τα συμπεράσματα δικά σας!