Ο 61χρόνος Dominique Strauss-Kahn, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι Γάλλος. Τώρα αν βγείτε στο δρόμο και ρωτήσετε τους περαστικούς αν τον γνωρίζουν το σίγουρο είναι πως θα κάνουν την πάπια, παρόλο που ο συγκεκριμένος αυστηρός κύριος αποφασίζει πλέον για το πως θα διαχειρίζεται το πορτοφόλι του ο Έλληνας... 
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Δημόσιο Δίκαιο και Οικονομικά. Αρχικά ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σε διάφορα πανεπιστήμια πριν στραφεί στην πολιτική. Ο Dominique Strauss-Kahn ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Σύμβουλού του Δ.Ν.Τ το 2007.


O ενδέκατος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso κατάγεται από την Πορτογαλία. Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1956.
Το όνομα του όλο και σε κάποιο δελτίο ειδήσεων θα το έχει ακούσει ο μέσος Έλληνας. Προς Θεού όμως, μην τον ρωτήσετε περισσότερες λεπτομέρειες! Ο Έλληνας ξέρει μονάχα λεπτομέρειες για τη μπάλα!
Ο José Manuel Barroso σπούδασε Νομική, Οικονομικά και Κοινωνικές επιστήμες. Και αυτός ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία πριν στραφεί στην πολιτική. Στις 6 Απριλίου του 2002 ανέλαβε καθήκοντα ως Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας μέχρι το 2004 με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της χώρας. Από τις 22 Νοεμβρίου του 2004 είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


O 67χρόνος Jean-Claude Trichet, είναι Γάλλος και είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αρχικά σπούδασε στην École des Mines de Nancy, το αντικείμενο ήταν δηλαδή η εξόρυξη μετάλλων κλπ... Αργότερα έκανε στροφή 180 μοιρών και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κρατική Διοίκηση...
Και έπειτα ήρθε η ενασχόληση του με τις τράπεζες. Από το 1993 έως το 2003, που ανέλαβε τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπήρξε διοικητής της Banque de France. Βέβαια ο όχι και τόσο συμπαθής γεράκος αρχικά έμοιαζε να μην είναι και πολύ καθαρός. Βρέθηκε ύποπτος σε τραπεζικό σκάνδαλο το 2003 και δικάστηκε μαζί με άλλους 8 για παρατυπίες της τράπεζας Crédit Lyonnais. Εκείνη την περίοδο ήταν υπεύθυνος του Γαλλικού Θησαυροφυλακίου Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο και έτσι κατάφερε να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.