Ξέρω καλά πως πολλοί από εσάς αν και χρησιμοποιείτε μανιωδώς το λάπτοπ σας για να μπαίνετε στο facebook, το φοβάστε λες και πρόκειται για βόμβα! Πανικοβάλλεστε με το παραμικρό σφάλμα που θα δείτε στην οθόνη και τρέμετε στην ιδέα πως θα κάνετε κάτι "λάθος"... Σε αυτόν ακριβώς το φόβο σας πατάνε οι υποτιθέμενοι "τεχνικοί" που έχουν σπουδάσει το φραπέ και τρώνε τα χρήματα σας!
Σήμερα θα σας δείξω πως με πολύ απλά βήματα θα κάνετε φορμάτ στον υπολογιστή σας, χωρίς να δώσετε στους "τεχνικούς" ούτε ένα λεπτό του ευρώ!
  • Αφού αποθηκεύσετε σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ή σε μερικά DVD (όπως έκανα εγώ) τα αρχεία που θέλετε να κρατήσετε από το σκληρό σας δίσκο μπορείτε να ξεκινήσετε άφοβα τη διαδικασία.
Επανεκίνηστε τον υπολογιστή και στην πρώτη οθόνη που θα δείτε υπάρχει η ένδειξη: "Press F2 for System Utilities". Aυτό στον δικό μου υπολογιστή βέβαια, σε άλλους ίσως είναι το F12 και έτσι μπαίνεται στο Bios.

  • Η πρώτη οθόνη που θα δείτε θα μοιάζει κάπως έτσι! Βάλτε το Cd με το λειτουργικό της επιλογής σας στο cd drive , ή αν το έχετε σε flash disk στη θύρα usb και μετακινηθειτέ με τα βέλη δεξιά επάνω στην ένδειξη "Boot". Πατήστε enter
    Photobucket
  • Μόλις μεταφερθείτε εκεί το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ποια συσκευή θα "τρέξει" πρώτη για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή. Τίποτα περισσότερο από αυτό!
Photobucket

Όπως στην παραπάνω περίπτωση η συσκευή της επιλογής μας είναι εκείνη που βρίσκεται 5η στη σειρά... Στο συγκεκριμένο τύπο συσκευής (Turbo-x laptop) με τα πλήκτρα +- την κάνουμε να φτάσει στη θέση 1, ώστε να "τρέξει" πρώτη...
Photobucket

  • Μετά από αυτή την ενέργεια αποθηκεύετε τις επιλογές σας , πατώντας F10 στις περισσότερες συσκευές, και η εγκατάσταση ξεκινά. Τα πράγματα από εκεί και μετά είναι απλά. Ακολουθείτε απλώς τις οδηγίες που βλέπετε στην οθόνη...
Photobucket
Photobucket

Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από το σκληρό σας όταν η εγκατάσταση του λειτουργικού θα σας δώσει την επιλογή αυτή.
Θα σας δωθούν 2 επιλογές: ή πρώτη είναι να χωρέσει τα αρχεία στο χώρο που μένει στο δίσκο , και η δεύτερη να διαγραφούν όλα τα δεδομένα. Εσείς πρέπει να επιλέξετε τη δεύτερη!


Ο Τρυποκάρυδος για την καλύτερη λειτουργία του υπολογιστή σας προτείνει να εγκαταστήσετε Ubuntu Linux ή openSuse

To Πτηνό θα επανέλθει με πληροφορίες για το ελεύθερο λογισμικό, τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του...
Προς το παρόν το μόνο που θα σας πω είναι πως δεν χρειάζεται να πληρώνετε για να έχετε τα σκουπίδια της Microsoft στον υπολογιστή σας!

Υ.Γ- I HATE PLAISIO, TURBO-X AND MICRO$OFT !