Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και αποφάσισε ερήμην τους, σαν σύχρονος μονάρχης και τύρανος να μετατραπεί η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν σε εργοστάσιο καύσης απορριμάτων!
Η ενέργεια αυτή φυσικά και έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ο ζορό, κλόουν, μασκοφόρος και καβαλάρης "πολιτικός" Παναγιώτης Ψωμιάδης έσπευσε να κάνει γελοίες δηλώσεις:
«Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση του ΤΙΤΑΝ είναι η αποθέωση του λαϊκισμού, από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο και ορισμένων στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης κάθονται στο ίδιο τραπέζι με το Νομάρχη για να βρούνε λύσεις για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, θεωρούν κάποιοι ότι κάνοντας το άσπρο μαύρο θα πλήξουν τον Ψωμιάδη ενόψει της προεκλογικής περιόδου.
Κι ενώ η διοίκηση της νομαρχίας μας προσπαθεί να προωθήσει τις πλέον σύγχρονες μορφές ανακύκλωσης υλικών και αποβλήτων, με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εκείνοι μιλούν για καύση υλικών σα να πρόκειται να γίνει ελεύθερα στη φύση. Έτσι, με φτηνή αντιπολίτευση προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης αντί να συμβάλλουν ώστε να υλοποιήσουμε τις πιο φιλόδοξες πολιτικές για το περιβάλλον και την ενέργεια.
Έχουμε μάθει όμως σε τέτοιες τακτικές στείρας άρνησης που δεν προστατεύουν τον τόπο τους. Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να συζητήσουν ώστε να προστατεύσουμε τον τόπο και το περιβάλλον, αντίθετα κινδυνολογούν ασύστολα και αβάσιμα. Γι’ αυτό και δεν έχουν υπερψηφίσει σχεδόν κανένα θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο προβάλλοντας συνεχώς εμπόδια σε κάθε αναπτυξιακό έργο. Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Τα ίδια έκαναν και το 2002 και το 2006 στις προεκλογικές περιόδους. Ο λαός θα τους δώσει την απάντηση στις 7 Νοεμβρίου.
Καλώ τους δημάρχους της περιοχής να μην παρασυρθούν από ανεύθυνες δηλώσεις και υποδείξεις».

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει επειγόντως στον νομάρχη της καρδιάς κάποιων συμπολιτών μας τη διαφορά της καύσης από την ανακύκλωση! Και θα μείνω μόνο σ' αυτό... Τα υπόλοιπα απλώς αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά το γεγονός ότι όσοι βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις συνήθως δεν έχουν παιδεία.Οι επιπτώσεις της καύσης απορριμάτων στην υγεία!

  1. H κάυση των απορριμάτων συνδέεται με την έκλυση διοξινών. Οι διοξίνες είναι υπέυθυνες για τις ακόλουθες παθήσεις: καρκίνος, διαβήτης, καρδιαγγιακές νόσοι, επιδράσεις στην ανάπτυξη και τη λειτουργεία του νευρικού συστήματος, δερματικές ανωμαλίες (όπως χλωρακμή),απασβέστωση των δοντιών, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, διαταραχές στη συμπεριφορά,μείωση του μήκους του πέους κατά την εφηβεία, μειωμένο ύψος στα κορίτσια κατά την εφηβεία και απώλεια ακοής.
  2. Κατά την διάρκεια την κάυσης παράγονται βαρέα μέταλλα: Μόλυβδος-προκαλεί νευρολογικές διαταραχές, ζημίες στους πνεύμονες και τα νεφρά, και μαθησιακά προβλήματα στα μικρά παιδιά. Κάδμιο -Προκαλεί ζημίες στα νεφρά, διαταραχές στους πνεύμονες, ενώ οι υψηλές δόσεις καταστρέφουν τελείως τους πνεύμονες και μπορεί να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο. Αρσενικό-Καταστρέφει πολλούς ιστούς περιλαμβανομένων των νεύρων, του στομάχου, των εντέρων και του δέρματος, προκαλεί μειωμένη παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και καρδιακή αρρυθμία. Χρώμιο - Καταστρέφει το ρινικό σύστημα, τους πνεύμονες και το στομάχι. Βηρύλλιο- Προκαλεί χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.
  3. Ακόμη κατά τη διάρκεία της καύσης των αποβλήτων εκλύονται επικίνδυνα μικροσωματίδια που ενοχοποιούνται για αύξηση της θνησιμότητας και για σημαντικές μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία, ακόμη και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις.
Ρίξτε επίσης μια ματιά στα παρακάτω στοιχείαΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΛΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ!
ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΡΕ ΜΠΙΠ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;
TA ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!...