Η αρσενική κατίνα δεν είναι είδος που ζει στις κορυφές των Άνδεων, αλλά είναι είδος δίποδο που κυκλοφορεί ανάμεσα μας! Κατίνα όπως κατσίκα. Μηρυκαστικό ζώο και αυτός, διαφέρει όμως μια και είναι διασταύρωση τετράποδου με δίποδο. Εξελίχθηκε με τα χρόνια και ενσωματώθηκε στις ανθρώπινες κοινωνίες. Αναμασά όμως σαν γνήσιο μηρυκαστικό, όχι όμως τη τροφή, μα μερικές σάπιες σκέψεις και ιδέες... Βέβαια αυτό προέκυψε έπειτα από χρόνια εξέλιξης του είδους.
Η αρσενική κατίνα δεν μπορεί να είναι ούτε άξιος σύντροφος, μα ούτε και άξιος φίλος। Άξιος σύντροφος δε μπορεί να είναι γιατί πιστεύει σαν ευαγγέλιο την ακόλουθη φράση: “όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες!”. Όπως οι πιστοί-φανατικοί χριστιανοί κάνουν πράξη το ευαγγέλιο, η αρσενική κατίνα κάνει πράξη το δικό του ευαγγέλιο στη ζωή του. Κάθε θηλυκή ύπαρξη που θα βρεθεί δίπλα στην αρσενική κατίνα είναι καταδικασμένη να τη σέρνει από το λαιμό με λουρί σκύλου και να τη βάζει σε ένδειξη υποταγής να περπατάει στα τέσσερα, δήθεν από αγάπη. Φυσικά και η αιτία δεν είναι αγάπη, αλλά το γεγονός πως το συγκεκριμένο είδος μηρυκαστικού θεωρεί πως κάθε γυναίκα έχει γραμμένη τη πουτανιά κάπου στο γενετικό της κώδικα!

Φυσικά και δεν είναι άξιος φίλος! Και τις αμπελοφιλοσοφίες περί πουτανιάς και γενετικού κώδικα προσπαθεί να τις μεταδώσει και στους φίλους του. Εξοργίζεται όταν βλέπει κάποιον φίλο του να έχει μια ευτυχισμένη σχέση και αυτό επειδή ο ίδιος δε θα έχει ποτέ! Κάνει τα πάντα για να απομακρύνει το φίλο του από την κοπέλα του, από το να του πει πως δήθεν ενοχλείται τώρα που ο φίλος του περνάει πολλές ώρες με την κοπέλα του και πως νιώθει παραμελημένος, μέχρι το να προσπαθήσει να τη μειώσει στα μάτια του φίλου του: “ Έλα μωρέ δεν είναι και καμιά γκομενάρα! Μη κάνεις έτσι, για δαύτη! Σιγά τη γκόμενα!”. Και μετά όταν δει πως δεν πιάνει αρχίζει να πετάει ατάκες που θεωρεί πιο δραστικές: “Ε σιγά! Θα τα παρατήσεις όλα και θα πας πάλι με την γκόμενα σου!”, “Άστην μωρέ λίγο να ψηθεί. Παράτα την δυο τρεις μέρες χωρίς τηλέφωνο χωρίς τίποτα να μάθει! Όλες πόρνες είναι ρε!”, “ Αν μπορούσες πάλι μ' αυτήν θα ήσουν! Με το ζόρι ήρθες! Αγγαρεία κάνεις να είσαι μαζί μου. Σε όλα πρέπει πρώτα να της ζητάς την άδεια!”...
Και φυσικά αν η κοπέλα απηυδήσει να χαζεύει αυτό το θέατρο του παραλόγου. Αν βαρεθεί να πρέπει να διεκδικεί τον άνθρωπο που έχει σχέση από τον φίλο του- αρσενική κατίνα, και απλά εξαφανιστεί και τους στείλει όλους μαζί στο διάολο, η αρσενική κατίνα θα κάνει πάρτι! Σαν πολύ καλός “φίλος” , θα αδιαφορήσει για τον πόνο που προκάλεσε και θα κάνει πάρτι με μπύρες και κοψίδια να το γιορτάσει, και ας κλαίει δίπλα ο φίλος του. Τότε τη στιγμή που ο φίλος του κλαίει με τη μπύρα στο χέρι που την έκανε η δικιά του εξαιτίας του μηρυκαστικού, η αρσενική κατίνα θα σταθεί μπροστά του με ύφος νικητή και θα πει: “Εγώ στα έλεγα! Όλες τους έτσι είναι! Όλες ίδιες! Πουτάνες! Αλλά μη φοβάσαι... Εγώ θα είμαι πάντα εδώ για σένα...” (να σου γκρεμίζω οτιδήποτε χτίζεις!)