Έρχεται το νέο album της Δέσποινας ΒανδήΠλέον αγοράζουμε τη μουσική από τα περίπτερα και όχι από τα δισκοπωλεία...
4,25 πλήρωσα την εφημερίδα και μαζί πήρα και το album.
Κατάντια ή κρίση;
Δεν έχω καταλάβει ακόμη. Δεν είναι φτωχοί ούτε οι διάσημοι καλλιτέχνες ούτε οι εταιρίες. Και εμείς φυσικά με το δίκιο μας "κλέβουμε" μουσική.
Καλύτερα όμως ας μπω αμέσως στο θέμα μας...

Με την πρώτη ματιά, μόλις παίρνεις το cd στα χέρια σου, το πρώτο που παρατηρείς είναι πως είναι πλαστικό! Αν και οι φωτογραφίες είναι αρκετά εντυπωσιακές, κρατάς στα χέρια σου ένα πλαστικό cd από εφημερίδα... Που πήγαν εκείνες οι όμορφες χάρτινες
συσκευασίες; Όπως και να έχει, το cd που αγοράζεις από το δισκοπωλείο διαφέρει στο ότι προηγείται μια ιεροτελεστία μέχρι να το ανοίξεις και τελικά να το βάλεις να παίξει. Η ζελατίνα του είναι κολλημένη με πέντε ζελατίνες και υποφέρεις μέχρι να τις βγάλεις, έπειτα κόβεις την ταινία γνησιότητας, βάζεις να παίξει το ιερό αντικείμενο, και στο τέλος κάθεσαι αποσβολωμένος και κοιτάζεις το βιβλιαράκι με τους στίχους και τις φωτογραφίες.
Ενώ όταν το άλμπουμ είναι στην εφημερίδα, απλά σκίζεις τη ζελατίνα της, ανοίγεις το πλαστικό και βάζεις το cd να παίζει... Τέσσερις σελίδες βιβλιαράκι, και μέσα τρεις φωτογραφίες όλες και όλες, αυτά έχει το νέο cd της Δέσποινας...

Τα τραγούδια.

Δε θα σας γράψω για το "Κοριτσι Πράμα", το έχετε ακούσει όλοι και στις δύο του εκδοχές, οπότε πάμε παρακάτω...

Εγώ ως Τρυποκάρυδος σας προτείνω ανεπιφύλακτα μόλις πάρετε στα χέρια σας το cd, να πατήσετε άφοβα τον αριθμό 2 και να ρυθμίσετε τη συσκευή σας να παίζει στο "repeat"! To κομμάτι "Πάει πάει" είναι το καλύτερο του άλμπουμ. Μη με ρωτήσετε τι είδος είναι, γιατί στην ελληνική μουσική είναι λίγο ρευστά αυτά τα πράγματα. Δεν θα το χαρακτηρίσω "ροκ" γιατί δεν είναι, αλλά είναι πολύ ροκ για τον λαικόποπ χώρο στον οποίο κινείται η Δέσποινα. Μη με παρεξηγήσετε αλλά πιστεύω πως μάλλον ο Φοίβος είχε πυρετό όταν το έγραφε, δεν μπορεί!
Μου άρεσε και το "Κομμάτι από την καρδιά σου", ωραίο ποπ κομματάκι επηρεασμένο από '80s ήχους, που μάλλον θα ακουστεί πολύ.

Τα επόμενα 4 τραγούδια δεν αξίζει να τα ακούσετε, πηγαίνετε απλά στα επόμενα, δεν αξίζει τον κόπο να χαλάσετε τα αυτάκια σας- εκτός αν σας αρέσουν τα λαϊκό-μπλιαχ, τότε πάω πάσο. Εμένα όλα αυτά ίδια μου φαίνονται, και η Βανδή εμένα μ' αρέσει για τα ποπ της τραγούδια, ή εκείνα τα λαϊκά που είναι λίγο πιο ιδιαίτερα και δεν με κάνουν να βαριέμαι τόσο μα τόσο πολύ και να μου θυμίζουν σκυλάδικο... Τα συγκεκριμένα όμως, αν και δεν μ' αρέσουν θα γίνουν "επιτυχίες" βάζω στοίχημα!

Και πάμε ξανά στα ωραία... Το "Γι' άλλη μια φορά" είναι να το ακούς οδηγώντας μες τη βροχή και να νομίζεις πως οι ρόδες σου τσουλάνε με το ρυθμό... Καλά ρε Φοίβο, γιατί με συνθεσάιζερ; Νομίζω πως με πραγματικά πνευστά θα ήταν πιο όμορφο.
Όταν μας έλεγαν πως το C'est la vie θα ήταν το "Σήμερα" με ξένο στίχο μας έλεγαν μπούρδες. Η αλήθεια είναι πως μου είχε φανεί παράξενο κάτι τέτοιο, γιατί αυτή η εκδοχή του "σήμερα" έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν και ναι λεγόταν έτσι... Το "C'est la vie" αυτού του άλμπουμ είναι ένα ολοκαίνουργιο ελαφρό λαϊκό κομμάτι...


Σημείωση:
Για τους κακόβουλους που θα βιαστούν να στείλουν σχόλια και μειλ πως τάχα μου είναι εγκληματικό να γράφει το Πτηνό και για τη Βανδή και για την κάθε Βανδή, έχω να πω πως ο Τρυποκάρυδος δεν ήταν ποτέ ρατσιστής και πως η μουσική ενώνει δεν διχάζει. Τους δήθεν κουλτουριάρηδες τους έχω φάει στη μάπα χρόνια τώρα και είναι πιο αμόρφωτοι και πιο απαίδευτοι και από την κυρά Κίτσα που έχει στη γωνία το μπακάλικο! Για περισσότερα τρυπήματα και τσιμπήματα απευθυνθείτε στη διεύθυνση του ιστολογίου.