Ξεκίνησαν οι φήμες για πρόωρες εκλογές. Τι "όμορφο"! Τι ζητάνε όλοι αυτοί από εμάς;
Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει ΠΑΝΤΑ όταν ξεκινούν οι φήμες, πάντα γίνονται εκλογες, και φυσικά ποτέ δεν αλλάζει κάτι, απλώς τα κοράκια εξακολουθούν να μας πίνουν το αίμα, κάποια βόδια και πρόβατα χειροκροτούν, κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και άλλοι τον ύπνο του αδίκου κι άλλοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την όλη κατάσταση.

Τώρα λοιπόν ο Γιωργάκης θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Κωστάκη! Θα αναζητήσει μια "ισχυρή λαϊκή εντολή", βέβαια θα αλλάξει τη διατύπωση, θα βάλει και λίγο αλατοπίπερο και θα πει πως τάχα έχει δίπλα του το λαό. Το έργο είναι καλά στημένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους και όσο μένετε θεατές κύριοι και κυρίες μου τους αφήνετε να παίζουν στα ζάρια τις ζωές μας!

Θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, και θα στηθεί ένα όμορφο πανυγυράκι. Τα κομματόσκυλα θα βγουν στους δρόμους με σημαιούλες και οι δρόμοι θα γεμίσουν αφίσες πολύχρωμες. Τα προβλήματα θα ξεχαστούν, το μόνο που θα τους νοιάζει θα είναι η νίκη του κόμματος. Θα ακούμε παντού φωνές. Θα είναι όλοι τόσο φανατισμένοι, πιο φανατισμένοι και από τους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων, θα θέλουν απλά το κόμμα να νικήσει χωρίς να ξέρουν γιατί! Θα βγαίνουν οι αρχηγοί και θα ουρλιάζουν και από κάτω θα ακούς φωνές και χειροκροτήματα, σημαίες θα κουνιούνται, θα κράζουν με κάτι αντικείμενα που κάνουν θόρυβο όπως οι βουβουζέλες και πιο κάτω άλλοι θα πουλάνε σουβλάκια, ποπ-κορν και μαλλί της γριάς.

Οι υποψήφιοι βουλευτές- τα κοράκια των εκλογών- θα αρχίσουν να τάζουν στους πολίτες διάφορα για να εξασφαλίσουν μια θέση ανάμεσα στους 300, και εκείνοι ως πιστοί και ευκολόπιστοι ακόλουθοι θα πάνε με τον έτοιμο σταυρωμένο φάκελο στη κάλπη. Στα νησιά, εκεί που ακόμη οι υποψήφιοι βαφτίζουν μωρά και παντρεύουν ζευγάρια για να αγοράσουν ψήφους, θα αρχίσουν να επισκέπτονται τα βαφτιστήρια τους και τους κουμπάρους τους, τάχα για να μάθουν νέα τους και θα τους κάνουν δώρα που μέσα θα έχουν και μερικά σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Και η κατρακύλα συνεχίζεται...


Θα τους αφήσετε να μας καταστρέψουν ολοκληρωτικά; Δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει!
Στο χέρι μας είναι! Σκεφτείτε λίγο τι έχει να γίνει στη συνέχεια... Ακούστε με μια φορά, μόνο μία!
Δυστυχώς όμως δε θα με ακούσετε...

Και να φανταστείτε αγαπητοί κύριοι μεσήλικες πως εσείς και όλοι οι προηγούμενοι που μας φέρατε σ' αυτό το χάλι κατηγορείτε τη δική μου γενιά, ενώ εσείς ευθύνεστε για όλα αυτά και είστε και αριθμητικά περισσότεροι από εμάς τους νεότερους. Σε εσάς απευθύνομαι, σε σας τους μεγαλύτερους. Κάντε επιτέλους κάτι σωστό! Όταν εσείς θα έχετε φύγει και θα απολαμβάνετε κάποιο παράδεισο ή κάποια κόλαση, εμείς εδώ κάτω στην όμορφη Ελλάδα ίσως να είμαστε όλοι άστεγοι επαίτες εξαιτίας των επιλογών σας, και να μας κυβερνάνε κάποιοι ξένοι. Θα κάνετε κάτι σωστό, έστω και την τελευταία στιγμή, ή θα τρέχετε πάλι σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ηλιθίων κύριοι βολεμένοι;


Σας χαιρετώ,
Τρυποκάρυδος!

Εκπρόσωπος Τύπου της "Γενιάς του Φραπέ"