Γεια σου Τρυποκάρυδε


Είπα να σου στείλω ένα μήνυμα για να σου αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη στο σκυλάκι μου προχθές.

Το σκυλάκι μου είναι νεκρό από τις παγίδες που βάζουν τα καθάρματα στα περβόλια για τους λαγούς και τις αλεπούδες. Βρέθηκε προχθές στο χωριό με τα αριστερά του ποδαράκια κομμένα, το χωριό μου είναι ο Κάτω Μύλος στην περιοχή της Πιτσιλιάς της Κύπρου.

Δεν ξέρω πως τα κατάφερε, αλλά με κάποιο τρόπο, χωρίς τα ποδαράκια του κατάφερε και σύρθηκε και πήγε σπίτι στο θείο μου,ο οποίος τον έφερε αμέσως στη Λεμεσό στο γιατρό. Ο γιατρός δεν ήξερε τι είχε πάθει, ή μάλλον δε μπόρεσε να καταλάβει. Η ζημιά που είχε πάθει το σκυλάκι που, όπως είπε ήταν δάγκωμα, ή από αλεπού ή από άλλο σκυλί. Αλλά οι πληγές του ήταν τεράστιες και είχαν μολυνθεί... Στα ποδαράκια του δεν έμεινε κρέας, μόνο κόκκαλο, από ότι μου είπε και ο αδελφός μου που πήγε να τον δει στο γιατρό μόλις ο θείος μου έφερε το σκυλάκι στη Λεμεσό.

Η μόνη λύση ήταν να το θανατώσουν, αφού θα υπέφερε και είχε ήδη περάσει πολλά. Τον θανάτωσαν χθες, αλλά η ζημιά είχε γίνει από την προηγούμενη μέρα,από ό,τι μας είπε ο γιατρός, αφού έτσι κατάλαβε από τις πληγές του.Επίσης μάθαμε ότι πριν 1-2 βδομάδες ακόμη 2 σκυλάκια (ένα κυνηγετικό και ένα άλλο-δεν θυμάμαι τι-) βρέθηκαν στο χωριό (Κάτω Μύλος) σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Δεν θέλω να αναφέρω τι πληγές είχαν.Σήμερα ο πατέρας μου έμαθε ότι τελικά η ζημιά που έπαθε το σκυλάκι μου και τα άλλα τα σκυλάκια είναι από ΠΑΓΙΔΕΣ που βάζουν στα περβόλια για να μαζεύουν τους λαγούς και τις αλεπούδες. Εμείς τώρα ξέρουμε για το δικό μας περιστατικό και των 2 άλλων σκυλιών. Πόσα άλλα όμως το έπαθαν και δεν βρέθηκαν ποτέ;

Πως μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Κύπρο του σήμερα; Πόση αθλιότητα; Πως είναι δυνατον να μεταχειρίζονται έτσι τα ζώα;

Στην οικογένεια μου όλοι αρρωστήσαμε από το κακό που μας βρήκε... Από τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ένα πλάσμα που προσέφερε τόση αγάπη,πίστη και τόση χαρά! Έλεος πλέον!ΟΚ... Πες αυτές οι παγίδες είναι για τα ζώα... Πατάνε τα ζώα κάπου και η παγίδα κλέινει και τους πιάνει. Αν όμως πατήσει άνθρωπος; Ένα παιδάκι; Τότε τι γίνεται; Έλεος! Για όνομα του Θεού! Πόση αθλιότητα;!Ευχαριστώ!
Μαρία Λαρδή