Ένας στολίσκος για τη Γάζα

Στην αποστολή της άνοιξης, που διοργανώνει το Free Gaza Movement, θα συγκροτηθεί ένας στολίσκος από επιβατικά και φορτηγά πλοία, ο οποίος από τα διεθνή χωρικά ύδατα θα εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, στο οποίο δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα επικυρίαρχου της Μεσογείου. Απ’ αυτή την αποστολή δεν μπορεί να απουσιάζει ο ελληνικός λαός. Στόχος μας είναι μια ελληνική αποστολή, με ένα ή περισσότερα πλοία, που θα μεταφέρουν την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον αδελφό Παλαιστινιακό λαό. Το πλοίο που θα αποκτηθεί, με τη βοήθεια του Ελληνικού λαού, δεν θα ανήκει σε κανένα άτομο ή συλλογικότητα. Θα ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό, στον οποίο και θα παραδοθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο. (http://www.shiptogaza.gr/Ποιοι-Είμαστε)


Ο στόχος ήταν αυτός και ένας ακόμη, η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα! Τα πλοία δεν μετέφεραν ούτε όπλα, ούτε πυρομαχικά...
Τα πλοία ξεκίνησαν αλλά δυστυχώς το εγχείρημα δεν ήταν τόσο απλό... Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ και μάλιστα ενώ τα πλοία έπλεαν ακόμη σε διεθνή χωρικά ύδατα!


Σήμερα τα ξημερώματα στις 4:50 ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη της νηοπομπής κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Όλα τα πλοία καταλήφθηκαν από Ισραηλινούς...


Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 19 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες, ανάμεσα τους και ένας Έλληνας...