Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης, εξοργισμένη και αγανακτισμένη με τον λατρεμένο ΟΑΣΘ. Σήμερα δε, Πέμπτη 20-5-2010, ημέρα γενικής απεργιακής κινητοποίησης, η "λατρεία" μου για τον οργανισμό αυτό έφτασε στο αποκορύφωμά της και σκέφτηκα ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να μοιραστώ με πολύ κόσμο όλα αυτά που γυρίζουν στο κεφάλι μου τον τελευταίο καιρό (διότι διαφορετικά θα ΣΚΑΣΩ και θα πυρπολήσω κανένα λεωφορείο ! ! !)


Ας δούμε με μια λιγάκι χιουμοριστική ματιά τους λόγους για τους οποίους εγώ αλλά και δεκάδες χιλιάδες άλλοι Θεσσαλονικείς, ΜΙΣΟΥΜΕ τον ΟΑΣΘ :

1.
Σ' αυτούς τους...χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο ΟΑΣΘ αποφάσισε στις αρχές του μήνα να αυξήσει τις τιμές στα εισιτήρια και παράλληλα να καταργήσει τη δυνατότητα περισσοτέρων διαδρομών με το βασικό εισιτήριο. Βέβαια τις πρώτες κιόλας μέρες αναγκάστηκαν να επαναφέρουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης με το βασικό εισιτήριο, γιατί ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Με ποια κριτήρια όμως γίνονται τελικά αυτές οι αυξήσεις;; Γιατί όταν εκδίδω εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο είναι πιο ακριβό;; Γιατί θέλουν να θεσπίσουν ως "παράνομη" την λεγόμενη "μεταβίβαση εισιτηρίου";;
Και η απάντησή είναι "άμα σ' αρέσει, αλλιώς πάρε αμάξι, ταξί, ποδήλατο, αερόστατο..."

2.

Μπορεί τα εισητήρια να αυξάνονται, αλλά ο "στόλος" του ΟΑΣΘ παραμένει σε ένα μεγάλο ποσοστό απαρχαιωμένος. Για ένα διάστημα είχαμε την...τιμή να βλέπουμε μόνο καινούρια λεωφορεία στους δρόμους, αλλά τους τελευταίους μήνες ο ΟΑΣΘ επανέφερε στην κυκλοφορία τα γνωστά "ολοκαίνουρια", "υπερσύγχρονα", "πεντακάθαρα" και πάνω απ' όλα "οικολογικά" μπλε και κόκκινα λεωφορεία. Προφανώς έγινε για να μην πέσουμε σε μελαγχολία από τη νοσταλγία μας για τα αγαπημένα αυτά λεωφορεία... Και φυσικά κυρίως στις "δημοφιλείς" γραμμές όπως το 10, το 31, το 32 και το 34. Σημειωτέον, σε ορισμένες γραμμές με χαρακτηριστικότερη εκείνη του 12, υπάρχει μόνο...ΕΝΑ καινούριο αστικό λεωφορείο!! (το οποίο και το βάζουν στην κυκλοφορία ώρες αιχμής, δηλαδή Κυριακές μεσημεράκι συνήθως...)3.

Οι οδηγοί των λεωφορείων, μετά από άρτια εκπαίδευση, οδηγούν λες και κουβαλάνε πράγματα ή στην καλύτερη περίπτωση ζώα. Αλλά ας είμαστε καλοπροαίρετοι ! Οι άνθρωποι κατά βάθος φροντίζουν για τη φυσική μας κατάσταση ! Έτσι, τα φρεναρίσματα είναι πάντοτε ξαφνικά και απότομα (ακόμη και όταν γίνονται πριν από τις προγραμματισμένες στάσεις) για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά των επιβατών, οι στροφές είναι παίρνονται με ταχύτητα για τη σωστή εκγύμναση ποδιών και χεριών των επιβατών, ενώ οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν πολύ πολύ γρήγορα για τη σωστή εκπαίδευση των επιβατών...αδιάφορο αν είναι μεγάλης ηλικίας και δυσκίνητοι! Να μην παραλείψω ότι πολλοί (όχι όλοι ευτυχώς!) είναι ιδιαιτέρως αγενείς όταν ρωτάει κάποιος μια πληροφορία, μια οδηγία, μια μικρή εξυπηρέτηση...Αλλά φυσικά δεν φταίνε αυτοί, αλλά εμείς που ξεχνάμε το ταμπελάκι που ήταν αναρτημένο παλαιότερα "ΜΗΝ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ".
Επίσης η οδηγητική τους συμπεριφορά είναι άριστη! Χρησιμοποιώντας με απίστευτη συχνότητα την κόρνα, βρίζοντας οπωσδήποτε σαν να μην τους ακούει κανείς, ενώ πολύ συχνά μιλούν στο κινητό τους, ακούνε μουσική (στη διαπασών βεβαίως βεβαίως) και τσιμπολαγάνε σνακς ! Τι να πεις...άνθρωποι είναι και αυτοί, ε ...;;;
4.
Τα μηνύματα που περνούν στους μικρούς φωτεινούς πίνακες είναι αν μη τι άλλο, εμπευσμένα και διασκεδαστικά : "ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ" "ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ"... ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΑ;!;! Και φυσικά "ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΔΗ, ΤΣΑΝΤΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΛΠ" διότι σε κάθε λεωφορείο καραδοκεί ένας (και καμιά φορά και δύο, και τρεις) τσαντάκιας...Είναι οι ίδιοι και ίδιοι βέβαια, αλλά σπάνια βλέπω να πιάνεται κάποιος από αυτούς.
Α! να μην παραλείψω να αναφέρω φυσικά το υπερσύγχρονο σύστημα με την...μυστηριώδη φωνή "επόμενη στάση, next stop, πλατεία Αριστοτέλους", και τους πίνακες (σε όσες στάσεις έχουν τοποθετηθεί) που δείχνουν το χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου... Κατά βάσει λειτουργεί, αλλά αρκετές φορές έρχονται λεωφορεία "φαντάσματα" που ποτέ δεν φάνηκαν στο πίνακα, ή βλέπεις το Χ λεωφορείο στην άκρη του δρόμου και πίνακας λέει "Χ .... 17'" !!!!

5.
Λόγω των έργων του μετρό (άααααααλλο κεφάλαιο κι αυτό...) οι στάσεις κυρίως στην Εγνατία, αλλά και ανατολικότερα, έχουν είτε καταργηθεί, είτε μετακινηθεί λιγάκι. Αυτό σημαίνει ότι ενίοτε χρειάζεται να περπατήσει κανείς σχεδόν χιλιόμετρο για να βρει την κοντινότερη στάση. Αλλά και πάλι...δεν φταίει ο ΟΑΣΘ ! Πασχίζει καθημερινά για την δική μας καλύτερη εξυπηρέτηση.

6.
Last but not at least, ο ΟΑΣΘ έχει το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, και ίσως τελικά αυτό να είναι η πηγή όλων των κακών....

Σήμερα, λοιπόν, ο μονοπωλιακός αυτός οργανισμός, κύρηξε 24 απεργία ! Που σημαίνει ότι όλη τη μέρα θα κυκλοφορεί ένα, το πολύ δύο, λεωφορεία σε κάθε γραμμή. Και εγώ δηλαδή τι;;; να πάρω ταξί, ενώ ήδη έχω ουσιαστικά προ-πληρώσει όλες τις διαδρομές μου με την κάρτα;;; να πάω με τα πόδια;;; η μήπως να απεργήσω και γω;;; αλλά τι λέω, είμαι ιδιωτική υπάλληλος, δεν έχω τέτοια "πολυτελή" δικαιώματα....
Σίγουρα η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων...Το δικό μας δικαίωμα όμως;;; πάει περίπατο;;;

ΕΛΕΟΣ με τον ΟΑΣΘ ! Μια είναι η λύση : το ΜΕΤΡΟ ! υπομονή καμία δεκαριά χρονάκια ακόμη, συμπολίτες μου..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_4721.html
ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ: Ξέρω ξέρω! Το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης είναι ευχαριστημένο για της "καινοτόμες" υπηρεσίες που προσφέρει ο φοβερός και τρομερός αυτός οργανισμός... Και τώρα θα αρχίσουν τα ανώνυμα σχόλια οι ανώνυμοι κατατρεγμένοι οδηγοί του ΟΑΣΘ νομίζοντας πως θα μας συγκινήσουν...


Διαβάστε ακόμη:http://trupokarudos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
http://trupokarudos.blogspot.com/2010/04/1_22.html
http://trupokarudos.blogspot.com/2010/02/blog-post_24.html
http://trupokarudos.blogspot.com/2009/12/26.html
http://trupokarudos.blogspot.com/2009/10/blog-post_8712.html