Στο Ηράκλειο...

Συνελήφθη σήμερα και περί ώρα 07:00 (13-05-2010) στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Τ.Δ.Ν Ηρακλείου, μία 21χρονη αλλοδαπή , για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών .Η σύλληψή της επιτεύχθηκε ύστερα από ορθή αξιολόγηση πληροφοριών , που είχαν περιέλθει στην Υπηρεσία μας , σύμφωνα με τις οποίες η αλλοδαπή ταξίδευε απο Αθήνα, στο Ηράκλειο μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στην συνέχεια διακινούσε στο Νησί μας.
Ειδικότερα, η συλληφθείσα εντοπίστηκε κατά την άφιξή της με το πλοίο από τον Πειραιά, ακινητοποιήθηκε έξω απο το Λιμάνι Ηρακλείου όταν επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε Δ.Χ.Ε αυ/το (ΤΑΞΙ) και σε έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές της (γυναικεία τσάντα και βαλίτσα) , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πέντε(5) ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης μ.β (10.155)γραμμάρια.
- Ποσότητα ηρωίνης μ.β (520) γραμμάρια ηρωίνης.
- Χρηματικό ποσό (250,00) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
- Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Η συλληφθείσα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί σήμερα 13-05-2010 στον κ. Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Στην Καβάλα...Την 12-05-2010 και ώρα 14,00΄, στο 117ο
χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της
Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της
Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας (ένας 32χρονος
και ένας 25χρονος) για κατοχή 15 κιλών και 463 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης. Συγκεκριμένα,
έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της
ανωτέρω Υπηρεσίας, ότι υπήκοοι Αλβανίας, κινούμενοι με αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA AVENSIS , διακινούν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μας, καθώς και σε όμορους νομούς, και ύστερα από συντονισμένες έρευνες και οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν (σε ανωτέρω τόπο και χρόνο) το ύποπτο όχημα με τους
εν λόγω δύο (2) υπηκόους Αλβανίας και το ακινητοποίησαν για αστυνομικό έλεγχο. Στην έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου πέντε (5) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 5 κιλών και 175 γραμμαρίων και στην πόρτα του οδηγού ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαπέντε (15) εκατοστών. Από την προανάκριση που ακολούθησε και την εξέταση των δύο (2) κατηγορουμένων, προέκυψε ότι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, υπήρχαν και άλλα δέματα ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθως, αστυνομικοί
της Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και περί ώρα 16,00΄, ύστερα από υπόδειξη του 25χρονου Αλβανού, εντόπισαν το εν λόγω αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν ένα (1) τσουβάλι με έντεκα (11) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 288 γραμμαρίων. Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι την προαναφερθείσα συνολική ποσότητα κάνναβης των 15 κιλών και 463 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε, προμηθεύτηκαν από άλλον υπήκοο Αλβανίας από άγνωστη περιοχή της Αθήνας. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.


Στη Θεσσαλονίκη...


Έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 11-05-2010 στην περιοχή της Τούμπας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα μετά από μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψαν νέο τρόπο δράσης των κυκλωμάτων και διοχέτευσης ναρκωτικών στα στέκια των τοξικομανών. Συγκεκριμένα, περί ώρα 22:20 της ίδιας ημέρας, συνελήφθη 18χρονος ομογενής, διότι στη θέα αστυνομικών απέρριψε στο έδαφος τρία (3) σπιρτόκουτα που περιείχαν συνολικά 17,5 γραμμάρια χασίς, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προμηθεύτηκε νωρίτερα από 36χρονο αλλοδαπό, έναντι χρηματικού ποσού. Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του. Μετά από αναζητήσεις, περί ώρα 22:45, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν επτά (7) σπιρτόκουτα που περιείχαν συνολικά 46 γραμμάρια χασίς και τα οποία προόριζε για εμπορία, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) δέματα χασίς συνολικού βάρους 924 γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, δύο επιπλέον κινητά τηλέφωνα και σαράντα τέσσερα (44) σπιρτόκουτα στα οποία επρόκειτο να τοποθετήσει ποσότητες ναρκωτικών και να τις διοχετεύσει σε στέκια τοξικομανών. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που θα σχηματιστούν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.