Στάλθηκε στην εφημερίδα Ροδιακή η ακόλουθη επιστολή...

«Πιστοί στο ραντεβού τους για πολλοστή φορά και ενόψει της τουριστικής περιόδου, οι γνωστοί-άγνωστοι κάτοικοι της Παστίδας, σκόρπισαν το θάνατο σε κάθε γωνιά του χωριού. Αποτρόπαιο και συγκλονιστικό το θέαμα για κάθε ανυποψίαστο τουρίστα που επέλεξε την Παστίδα για τις διακοπές του.
Επτά σκυλιά τουλάχιστον δηλητηριάστηκαν από φόλα την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος. Ο αριθμός για τις γάτες είναι ανυπολογιστός. Αθώα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα, βρήκαν βασανιστικό και φρικιαστικό θάνατο επειδή ενόχλησαν κάποιους από τους κατά τ’ άλλα φιλήσυχους και θρησκευόμενους κατοίκους του χωριού, λες και ο πλανήτης δημιουργήθηκε μόνο γι’ αυτούς.
Σε ένα χωριό με πολιτιστικούς συλλόγους, πολιτισμός νοείται μόνο η ροδίτικη σούστα και το πανηγύρι. Η βρομιά και τα σκουπίδια απ’ άκρη σ’ άκρη καθώς και οι συνεχείς δολοφονίες ζώων είναι ψιλά γράμματα για τους περισσότερους.
Φιλοζωικές ομάδες έσπευσαν να τοιχοκολλήσουν ενημερωτικά για τις φόλες φυλλάδια, καθώς και να βρουν πληροφορίες για τον δράστης/ες.
Η ταυτότητα αυτών είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους κατοίκους αλλά δυστυχώς ο φόβος της αντιπαράθεσης καθώς και η έλλειψη αποδείξεων (ξέρουν πολύ καλά τι ώρα σπέρνουν το θάνατο), συμβάλλουν στη συνέχιση αυτή των απάνθρωπων πράξεων που πρέπει επιτέλους να σταματήσουν».

Πρόκειται για μια ανυπόγραφη επιστολή που στάλθηκε στην τοπική εφημερίδα... Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά πόσο προσπαθώ για τα ζώα. Σας λέω λοιπόν με σιγουριά πως τις φόλες δεν τις έριξαν οι κάτοικοι, και δεν τις ρίχνουν κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι στις τουριστικές περιοχές του νησιού. Τους ενόχους θα τους βρείτε αλλού πιο ψηλά και ας καταλάβετε ό,τι θέλετε- και μέχρι εδώ θα μιλήσω , γιατί αλλιώς θα με χώσουν μέσα για "συκοφαντική δυσφήμιση"...
Μα αυτή η εμμονή που τάχα έχουν οι Ροδίτες να πετάνε τις φόλες το καλοκαίρι στα αδέσποτα και μόλις φεύγουν οι τουρίστες να τα ταΐζουν... Μπούρδες! Πάμε μια βόλτα στο Φαληράκι να φάμε ψαράκι δίπλα στο κύμα και να τρώμε και εμείς, και οι τουρίστες και τα αδέσποτα γατιά μαζί δίπλα γιατί είναι μασκότ! Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια δε λέω, αλλά εγώ έγινα έτσι βλαμμένη και τρελή με τα ζώα γιατί μεγάλωσα με τέτοιες εικόνες!
"Φιλοζωικές ομάδες έσπευσαν να τοιχοκολλήσουν ενημερωτικά για τις φόλες φυλλάδια, καθώς και να βρουν πληροφορίες για τον δράστης/ες."- Αν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου να τους πω ποιοι είναι χρόνια τώρα! Όλη η Ρόδος ξέρει και αυτοί ακόμη δεν κατάλαβαν; Βέβαια έφυγα 17 χρονών από τη Ρόδο, και δεν πρόλαβα να τους πειράξω...

Τα συμπεράσματα δικά σας!