Λάβαμε το παραπάνω βίντεο σε email και το αναδημοσιεύουμε γιατί νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να δούμε πως τελικά, μεθοδευμένα και ασύστολα, γεννιέται η καταστροφή κάθε καλού σ' αυτή τη χώρα...


"Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του «Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο προβλέπει ,ανάμεσα στα άλλα, και την κατάργηση του δήμου Ελληνικού.
Ο δήμαρχος Ελληνικού έχει αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες απεργία πείνας , αλλά η σχετική είδηση πέρασε στα «ψιλά» για να μην πω ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η κατάργηση του δήμου Ελληνικού ανοίγει τον δρόμο και για την τσιμεντοποίηση του ελεύθερου χώρου του πρώην αεροδρομίου (5.300 στρέμματα)
Σχέδια για να οικοδομηθεί (σε ένα τμήμα του) αυτός ο ελεύθερος χώρος (με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, ακόμη και με πολυτελείς κατοικίες) είχαν εκπονηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του τότε ΥΠΠΕΧΩΔΕ αλλά και η σημερινή αρμόδια υπουργός δεν δίνει σαφείς απαντήσεις.
Στο μεταξύ ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και καθημερινά απαξιώνεται δημιουργώντας έτσι τις … ώριμες συνθήκες για την εισβολή διάφορων εργολαβικών συμφερόντων.
Σας στέλνω ένα video από την επίσκεψή μου στο εγκαταλειμμένο πρώην αεροδρόμιο στις 9 Ιανουαρίου 2010 στο οποίο φαίνεται καθαρά πώς απαξιώνεται αυτή η δημόσια περιουσία που θα κανονικά θα έπρεπε, ήδη, να είναι το μητροπολιτικό πάρκο της πολύπαθης Αθήνας.
Αυτό το video προβλήθηκε, λίγες ημέρες μετά, και στο κανάλι Extra-3 (Αποκαλυπτικό Δελτίο).
Όσο γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι ένα κομμάτι (προφανώς το φιλέτο) από αυτή την ελεύθερη έκταση πρέπει να δοθεί ως … αντιπαροχή για να γίνει δήθεν πάρκο… οι υπόλοιποι ας ρίξουν μια ματιά έξω από το παράθυρό τους για να δουν πώς οι αντιπαροχές των προηγούμενων δεκαετιών έκαναν την Αθήνα τερατούπολη."


argyris@dinopoulos.gr
Αθήνα, 25 Μαΐου 2010

http://enomenoiblogers.blogspot.com/