Βρέθηκε χθες (3/5/2010) στα σκουπίδια το σκυλάκι, καθαρόαιμο cocker spaniel 2-3 μηνών, να ουρλιάζει. Κάποια παιδιά το πήραν από τα σκουπίδια και είδαν ότι σε σακούλα στο λαιμό του είχε δεμένο το βιβλιάριο υγείας του. έγινε εμβόλιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο 2010 από τον ιδιοκτήτη του. Το όνομα του ιδιοκτήτη ως αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας του είναι η γυναίκα του υπουργού Οικονομικών, Χαρίλαου Σταυράκη στην Κύπρο.

Τα παιδιά που βρήκαν το σκυλάκι τηλεφώνησαν στον κτηνίατρο και επιβεβαίωσαν το όνομα του ιδιοκτήτη - δηλαδή της γυναίκας του Υπουργού.

Χθες (3/5/2010)της τηλεφώνησαν της κυρίας και αυτή παραδέχτηκε ότι το σκυλάκι είναι δικό της. τους είπε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει τι να το κάνει γιατί ήταν απασχολημένη και ήταν στο εξωτερικό. Τα παιδιά επέμεναν να λάβουν απάντηση και μετά από λίγα δευτερόλεπτα απάντησε "δεν τον θέλω τον ψωφόσκυλο".


Αργότερα χθες (3/5/2010) όταν το θέμα πήρε διαστάσεις από στόμα σε στόμα, η κυρία Υπουργού τηλεφώνησε πίσω στα παιδιά που βρήκαν το σκυλί και είπε ότι το χάρισε πριν ένα μήνα στον υπηρέτη της τον Πακιστανό / Σριλανκέζο να το πάρει σε ένα φίλο του. Δηλαδή σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι είχε παραδεχθεί στην προηγούμενη - ότι δηλαδή το σκυλί ήταν μέχρι και τη στιγμή που πετάχθηκε στα σκουπίδια δικό της!

Το σκυλάκι είναι μωρό και δεν έχει τσιπ - αλλά το βιβλιάριο που το συνόδευε αναγράφει το όνομα της κυρίας Υπουργού. Ο νόμος είναι ρητός τόσο σε σχέση με την κατοχή σκύλων , τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών καθώς και την πρόκληση πόνου ή εγκατάλειψης.

Σήμερα τα παιδιά δέχθηκαν τηλεφώνημα από την εφημερίδα Πολίτης στην οποία ανέφεραν το περιστατικό χθες. Η εφημερίδα ουσιαστικά και από ότι κατάλαβα, ενέργησε ως μεσάζων διερεύνησης. Ο κύριος Χαρίλαος Σταυράκης μέσο της Εφημερίδας έστειλε μήνυμα στα παιδιά να σταματήσουν ως εδώ με τη δημοσιοποίηση γιατί αλλιώς θα κινηθεί εναντίον τους (ότι και εάν σημαίνει αυτό). Η εφημερίδα πολίτης μετέφερε το μήνυμα και ενέργησε ως διαμεσολαβητής να σταματήσει το πράγμα ως εδώ - να αποσιωπηθεί πιθανώς! Επίσης σήμερα ο κύριος υπουργός επίσης είπε ότι το σκυλάκι δεν ήταν δικό τους, αλλά ότι το έδωσαν ΠΡΙΝ 3 ΜΈΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΙΆΤΗ ΥΠΗΡΈΤΗ (σημειώστε ότι η κυρία Υπουργού είχε αναφέρει 1 μήνα!)

Εντωμεταξύ η αστυνομία χθες επικοινώνησε με τα παιδιά τα οποία έκαναν παράπονο (νομίζω δεν δέχθηκε η αστυνομία να πάρει καταθέσεις και να γίνει σωστή καταγγελία) και επίσης επεσήμαναν στα παιδιά ότι τα παιδιά είχαν αδικήματα - ίσως δηλαδή ότι πήραν ξένη περιουσία στα χέρια τους!