ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ "ΦΙΛΟΖΩΩΝ".

Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η Τούλα Ναθαναήλ είναι εκείνη που κινεί τα νήματα στο καταφύγιο Αραδίππου, και όχι ο Χρήστος Καρούλας, ο οποίος εκδήλωσε ήδη από τις 22 Φεβρουαρίου την επιθυμία του να παραιτηθεί. Ο συγκεκριμένος είναι πρόεδρος μονάχα στα χαρτιά (ακόμη), το τονίζω! Το καταφύγιο το διηύθυνε και το διευθύνει η κυνηγός που τινάζει τα μυαλά των ζώων στον αέρα!
Όπως και να έχει, όποιος και να είναι ο "αρχηγός" εκεί μέσα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Το νερό των ζώων γίνεται πράσινο επειδή δεν βρίσκεται εκεί κανείς να το αλλάξει! O χώρος δεν καθαρίζεται, τα ζώα δεν έχουν σωστή ιατρική φροντίδα. Λένε πως όσο το καταφύγιο ήταν στα χέρια του δήμου γινόντουσαν ευθανασίες, ναι είμαι κατά, αλλά και τώρα το ίδιο γίνεται με τη διαφορά ότι τα ζώα αφήνονται να πεθάνουν μόνα τους! Ακόμη τα ζώα δεν σημαίνονται με ηλεκτρονική ταυτότητα πριν δοθούν για υιοθεσία, δεν στειρώνονται και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν θα καταλήξουν σύντομα στο δρόμο.

Και έχουν φτάσει στα χέρια μου καταγγελίες πως πολλά ζώα του καταφυγίου πωλούνται ή ακόμη και χρησιμοποιούνται στο κυνήγι, βέβαια αυτό το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη, μια και δεν πρόκειται για επιβεβαιωμένη πληροφορία, και όσο να ναι ακούγεται τραβηγμένο...

Εκείνο που έχω να πω από την πλευρά μου είναι πως πραγματικά λυπάμαι που υπάρχει περιοχή όπου ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα ζώα είναι χειρότερος και από αυτόν στην Ελλάδα. Βλέπω και τον τρόπο σκέψης των Κύπριων φιλόζωων πολύ διαφορετικό όταν μιλάνε μαζί μου, τους βλέπω να είναι πολύ ανεκτικοί με καταστάσεις, να μην τους ενδιαφέρει να αλλάξουν κάποια πράγματα! Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι είναι άξιοι της μοίρας τους και της αδράνειας τους- γενικά... Και πραγματικά δεν περίμενα ποτέ να δω χειρότερη ράτσα από εμάς τους Ελληναράδες! Τουλάχιστον εμείς οι φιλόζωοι στην Ελλάδα είμαστε ενεργοί και ενωμένοι, δεν πετάμε πέτρες ο ένας στον άλλον. Αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα και όχι στη Κύπρο θα μαζευόμασταν όλοι μαζί εκεί απέξω νύχτα να πάρουμε τα ζώα από εκεί και να τα δώσουμε για υιοθεσία, αυτό θα κάναμε! Δεν θα περιμέναμε πολύ για να δράσουμε και έχω άπειρα παραδείγματα που κάτι τέτοιο έχει συμβεί και μέρα και νύχτα... Λυπάμαι μονάχα τα ζώα, αυτό! Γιατί είστε πολύ χειρότεροι από εμάς και με συγχωρείτε μα είναι αλήθεια!

Όσο για την Τούλα Ναθαναήλ, θα της πρότεινα να μας στείλει ένα email με τις αντιρρήσεις της, στο blog εδώ και όχι να στέλνει email σε αναγνώστες επειδή δεν της άρεσαν κάποια σχόλια που έκαναν. Άλλωστε δημοσιεύονται όλα...