Σώθηκε παρόλο που τον πάτησε το αυτοκίνητο κάποιου ανεγκέφαλου δίποδου... Πλέον έχει τρία ποδαράκια και χρειάζεται μια οικογένεια να του προσφέρει αγάπη και στοργή!

Ακολουθεί η ιστορία του...


"07-04-2010- Εδώ και δύο μήνες εγκαταλείφθηκε στον Υμητό ένα Ντόγκο Αρζεντινο αρσενικό, περίπου 8-10 ετών, το οποίο ανέλαβε να φροντίζει το σωματείο μας. Ηταν πολύ φιλικό με ανθρώπους και με άλλα σκυλιά. Τον εμβολιάσαμε και πριν ένα μήνα τον στειρώσαμε. Μας περίμενε πάντα στο βουνό, κάθε απόγευμα για το φαγητό του και τα χάδια του. Πριν τρείς ημέρες τον χάσαμε. Δεν ήρθε στο καθημερινό ραντεβού μας.
Σήμερα το πρωί μας τον έφεραν με το πόδι κομμάτια. Τον χτύπησε αυτοκίνητο στο νεκροταφείο Ηλιούπολης. Παρά τους φρικτούς πόνους του δεν γύρισε ούτε να δαγκώσει, ούτε καν αντέδρασε όταν τον πήγαμε στον κτηνίατρο. Τρεις λύσεις μας έδωσε ο κτηνίατρος που ειδικεύεται στα ορθοπεδικά : 1) να τον κοιμίσουμε, 2) να τον ακρωτηριάσουμε, αλλά είναι μπροστινό πόδι και 3) με διαρκείς αλλαγές να γιάνουμε την τεράστια πληγή και όταν κλείσει η πληγή να γίνει το αρθοπεδικό χειρουργείο για το κόκαλο, με ελάχιστες πιθανότητες όμως να φτιάξει το πόδι.

Aποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε την πρώτη λύση, αλλά να προσπαθήσουμε να σώσουμε το πόδι του και αν δεν τα καταφέρουμε, να το ακρωτηριάσουμε.


Μετά από την περιπέτεια αυτή, ο Doggo θα ήθελε να μην παραμείνει αδέσποτος και να βρει ένα σπίτι όπου δεν θα κινδυνεύει πιά.

O Dogo μας τα κατάφερε!!! Χθες το μεσημέρι ακρωτηριάστηκε το κατεστραμμένο του πόδι και το χειρουργείο πήγε καλά. Ο κτηνίατρος μας είπε ότι αν τον αφήναμε άλλη μία μέρα θα πέθαινε. Το πόδι ήταν τελείως σάπιο. Είναι ακόμη στην εντατική με αιματοκρίτη 20 αλλά το παλεύει και μεις μαζί του. Η Πρόεδρος μας πήγε σήμερα το πρωί και τον σήκωσε να κάνει τα πρώτα του βήματα. Με δυσκολία βέβαια αλλά αν τα καταφέρει, σε μία βδομάδα θα έχει μάθει να μοιράζει το βάρος του πλέον στα τρία πόδια. Είμαστε αισιόδοξοι και από πάνω του. Πολεμάμε τις τοξίνες και τη σηψαιμία και ελπίζουμε με την ισχυρή αντιβίοση να ανταπεξέλθει ο οργανισμός του.


ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ Ο DOGGY, Ή ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Είναι μεγάλος σε ηλικία 8-10 ετών και πολύ ήμερος με ανθρώπους και άλλα ζώα. To νέο του σπίτι πρέπει να μην έχει πολλές σκάλες

Δώστε του μία ευκαιρία ζωής. Εμείς κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας. Και ευτυχώς πήραμε τη σωστή απόφαση."Επικοινωνία: Ζωοφιλική Ενωση Ηλιούπολης: 6976131680, 6976822433, 6974536692