... και πίστευα πως όλα τα σωματεία, τα κυνοκομεία, και τα καταφύγια παίζουν το ρόλο του μπόγια. Μέχρι το 2004 ήμουν καχύποπτη με όλους και με όλα. Ευτυχώς μετά άλλαξα γνώμη γιατί σε άλλες πόλεις υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καλή δουλειά! Τι θα γίνει όμως στον τόπο μου; Από τον Ιούνιο το Πτηνό θα ζει και πάλι στο νησί, και το κυνοκομείο είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου... Ας κάνουμε κάτι όλοι ρε παιδιά!

Τι συμβαίνει στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου;

Απερίγραπτη και απαράδεκτη είναι η κατάσταση και στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Ρόδου. Τα σκυλιά σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι φιλόζωοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Είναι γεμάτα τσιμπούρια και πολλά από αυτά σταδιακά πεθαίνουν εξαιτίας της ερλειχίωσης (ασθένεια που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια) ή από άλλες αιτίες (καλααζάρ). Βρίσκονται διαρκώς στριμωγμένα σε άθλια κλουβιά επί της ουσίας χωρίς περίθαλψη.

Πρόσφατα, όπως καταγγέλθηκε, κάποια σκυλιά κατασπάραξαν ένα άλλο.

Το συμβάν αποσιωπήθηκε.
Πόσο χειρότερα πρέπει να γίνουν τα πράγματα στη Ρόδο για να ασχοληθεί κάποιος αρμόδιος σοβαρά με τα περίπου 2.000 αδέσποτα ζώα που υπάρχουν παντού στο νησί (και πολύ συχνά πέφτουν θύματα βάναυσης κακοποίησης).

Ποιος θα ασχοληθεί σοβαρά με την φροντίδα, που είμαστε υποχρεωμένοι και βάσει νόμου να τους προσφέρουμε;

Υπεύθυνοι για την κατάντια των ζώων, που καταλήγουν στο δρόμο – μόλις οι ιδιοκτήτες τους τα βαρεθούν – αλλά και για την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγής τους είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Κάποτε θα πρέπει να το καταλάβουμε.
zougla

http://www.tvkosmos.gr