Εξόρμηση με ποδήλατα πραγματοποίησαν την Κυριακή 400 περίπου μικροί και μεγάλοι πολίτες στη Ν. Μαγνησία, Δήμου Εχεδώρου.
Με το σύνθημα «Το ποδήλατο γυμνάζει καυσαέριο δε βγάζει» οι πολίτες της Ν. Μαγνησίας έκαναν τον ποδηλατικό γύρω της περιοχής σε δρόμους όπου από το νωρίς το πρωί είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, δηλώνοντας σε όλους ότι το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μεταφοράς εύχρηστο, φιλικό στο περιβάλλον, διασκευαστικό και βολικό για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Στο τέρμα της διαδρομής κληρώθηκαν ποδήλατα για τους συμμετέχοντες.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Αντιδήμαρχο Ν.Μαγνησίας κ. Σίμο Τουλκιαρίδη και στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαγνησίας.


«Ο τόπος μας αξίζει να τον ζεις και χωρίς αυτοκίνητο. Ας αντιληφθούμε ότι το ποδήλατο δεν είναι μόνο το παιχνίδι των παιδιών μας αλλά ένα μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους στις καθημερινές μας μικρές μετακινήσεις τόσο για διασκέδαση όσο και για άσκηση. Ο Δήμος Εχεδώρου έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και ξεκινάμε άμεσα το σχεδιασμό νέων μοντέλων αστικών μετακινήσεων. Εργαζόμαστε όλοι για να έχουμε καθαρές πόλεις χωρίς καυσαέριο» δήλωσε ο Δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης.