Σοβαρά τραυματίστηκε ελάφι στο Γεννάδι, όταν έπεσε πάνω του αυτοκίνητο.
Αμέσως έφτασε στο σημείο κτηνίατρος που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ελαφοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη σε κατάσταση.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια για τη μεταφορά του τραυματισμένου ελαφιού με πτήση από Ρόδο προς τη Θεσσαλονίκη, όπου το χειρουργείο είναι σε ετοιμότητα.

Την προσπάθεια συντονίζει η δασική υπάλληλος Τσαμπίκα Κιότου η οποία εξασφάλισε την έγκριση του δασαρχείου για την μεταφορά του, κινητοποίησε τον μηχανισμό του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το ΟΚ για την άμεση χειρουργική επέμβαση.
Η όλη προσπάθεια για τη διάσωση του DAMA DAMA σκοντάφτει στην άρνηση της Ολυμπιακής και της Aegean οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες φοβούνται μήπως και πεθάνει κατά την διάρκεια της πτήσης.

Καταδικασμένο σε ευθανασία

Το άτυχο ελάφι στην περίπτωση που δεν μεταφερθεί άμεσα, είναι καταδικασμένο σε ευθανασία για να μην υποφέρει και αυτό δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται οι δύο αεροπορικές εταιρείες που επιμένουν στην άρνηση. Προσπάθεια να μεσολαβήσει για να ξεπεραστούν τα όποια κολλήματα καταβάλλει και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης που βρίσκεται στην Αθήνα.

Επιδεινώνεται η υγεία του Ελαφιού

Η κατάσταση του αν και ξεπέρασε την εσωτερική αιμορραγία επιδεινώνεται λόγω των πολλαπλών καταγμάτων στα πίσω άκρα που χρίζουν άμεσης επέμβασης. Η κτηνίατρος προσπάθησε να με αυτοσχέδιους νάρθηκες να ισιώσει τα οστά που έχουν βγει από το δέρμα του ζώου και να τραβήξει τους τένοντες φέρνοντας τους κάπως στη θέση του.