ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι θα αντιμετώπιζαν θετικά την τοποθέτηση κολάρων επαγωγής ηλεκτρικού σοκ στους εργαζόμενους προκειμένου η χώρα να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος της και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Τα τηλεχειριζόμενα, με επαναφόρτιση, κολάρα θα σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ούτος ώστε να ρίχνουν ένα ‘σημαντικό αλλά μη θανατηφόρο’ τράνταγμα στους εθελοντές σκλάβους που δεν θα έχουν καλές επιδόσεις, που θα αργούν στην δουλειά ή απλά είναι αντιπαθητικοί.

Ο διευθυντής προσωπικού μεγάλης εφημερίδας, συμφερόντων μεγαλοεργολάβου που ασχολείται και με τη διαχείριση σκουπιδιών και μέτοχος καναλιού, Λέλλος Ομπσερβές, δήλωσε: «Τα περιλαίμια θα βελτιώσουν σημαντικά τις επιδόσεις των εργαζομένων. Και θα κάνουν και τη δουλειά μας πολύ πιο διασκεδαστική.»

«Θα κάθομαι σε ένα δωμάτιο με ένα είδος κονσόλας με οθόνες, όπου κάθε αριθμημένο πλήκτρο θα αντιστοιχεί σε έναν δούλο. Όταν θα πατάω το κουμπί, ο αντίστοιχος ‘κηφήνας’ θα τινάζεται σαν φιγούρα από το θέτρο σκιών του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη και στη συνέχεια θα σπαρταράει σαν ψάρι στο πάτωμα, σε μικρή λιμνούλα με τα δικά του κάτουρα.»

«Φυσικά και δεν τους βλάπτει, αλλά μόνο έτσι μαθαίνουν. Είναι όπως το καρότο και το μαστίγιο, το μαστίγιο πονάει αρκετά και το καρότο έχει να κάνει με το τι θα τους συμβεί αν βρεθούν στο δρόμο, ψάχνοντας στους κάδους απορριμμάτων.»

Και πρόσθεσε: «Πριν, ήμουν απλώς ένας απλός διευθυντής πωλήσεων, τώρα θα είμαι ένας ανελέητος ημίθεος και τα τσιράκια μου δεν θα πρέπει να με δυσαρεστούν, γιατί θα πρέπει να νιώσουν την οργή μου.»

Ο Μίμης Κουμπάουας, υπάλληλος γραφείου, δήλωσε: «Θα γίνω ένα ημι-ανθρώπινο πράγμα με ακράτεια.»

«Αλλά αν το δούμε από τη θετική πλευρά, τουλάχιστον θα αισθάνομαι κάτι κατά τη διάρκεια της μονότονης και ψυχοφθόρας ημέρας μου στο γραφείο, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα ολοένα και πιο οδυνηρό ηλεκτροσόκ.»

Και πρόσθεσε: «Ααααααααααααα! Γαμώτο! Συγνώμη, αλλά αυτό που εννοούσα ήταν ‘Νομίζω ότι θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, η χώρα θα ξεπεράσει το οικονομικό πρόβλημα και τα μεγάλα αφεντικά, εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία, θα κερδίσουν πολλά περισσότερα χρήματα μειώνοντας το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού’.»Τρυποκάρυδος: Σας είπα σήμερα πόσο πολύ μισώ; Όχι; Σας το λέω τώρα!