Σοκ στην κοινωνία της Ρουμανίας. Μία γυναίκα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να ακυρώσει την υιοθεσία της 13χρονης σήμερα θετής κόρης της, κατηγορώντας τις Αρχές ότι της απέκρυψαν ότι το παιδί ήταν αυτιστικό.

Η Μιχαέλα Πόπα από την Ντέβα της Δυτικής Ρουμανίας υιοθέτησε το κοριτσάκι το 1999, όταν αυτό ήταν μόλις 18 μηνών, από ένα ορφανοτροφείο όπου είχε οδηγηθεί, όταν εγκαταλείφθηκε από τους βιολογικούς γονείς του, αμέσως μόλις γεννήθηκε.

«Όταν έγινε η υιοθεσία, μου χορηγήθηκε μία ιατρική βεβαίωση ότι η υγεία του παιδιού ήταν άριστη» δήλωσε η Πόπα στα Μέσα ενημέρωσης. Όμως, έξι μήνες αργότερα, δηλώνει, διαπίστωσε ότι το παιδί έπασχε από «βαριά νοητική υστέρηση και αυτισμό».

Έτσι, το 2008 αποφάσισε να το εμπιστευθεί σε ένα ίδρυμα για καθυστερημένα παιδιά, δηλώνοντας ότι «δεν μπορούσε πια να ασχοληθεί μαζί του» ενώ στο μεταξύ ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε δικό της παιδί.

Σύμφωνα με τη ρουμανική νομοθεσία, μία υιοθεσία μπορεί να κηρυχθεί άκυρη υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση υπερισχύει ως γνώμονας το συμφέρον του ίδιου του παιδιού.http://cerebralism.blogspot.com/2010/04/blog-post_5560.html