«Δυόμισι ορόφους άγαλμα, ούτε ο Καραμανλής που διακρινόταν για τη μετριοφροσύνη του θα είχε ποτέ φανταστεί για τον εαυτό του», είπε χαμογελώντας ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, για να σχολιάσει την πρόθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, να τοποθετήσει ανδριάντα ύψους 5,5 μέτρων του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του κυρίου Παπαγεωργόπουλου και πώς μπορεί να συνδέει τον μεγάλο πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή με δικά του πολιτικά οφέλη από μια τέτοια κίνηση. Κανείς δεν λέει όχι στο άγαλμα, αλλά ας τοποθετηθεί έξω από την αίθουσα που γίνεται η έκθεση Θεσσαλονίκης, ένας χώρος από τον οποίο περνάνε όλοι, άρα αποτίεται φόρος τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή», είπε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Βέβαια, τα καλύτερα για τον δήμαρχο ο υπουργός τα «φύλαξε» στο τέλος.

«Πέντε μέτρα και βάλε άγαλμα στην πλατεία Αριστοτέλους και ο Μέγας Αλέξανδρος να είναι στην παραλία; Εγώ θα του πω την ιστορία της πόλης του, για να βάλω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση;», διερωτήθηκε ο υπουργός…http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=124546&cid=7