... ή αλλιώς Ισότητα; Ποια ισότητα; Υπήρξε ποτέ;

Επειδή πολλοί πιστεύουν πως η γυναίκα είναι το «δυνατό» φύλο και κάποιοι άλλοι πως υπάρχει «ισότητα», ας θυμηθούμε μερικά πράγματα!
Ας ξεκινήσουμε να μιλάμε καταρχήν για το δικαίωμα της ψήφου που δόθηκε στις γυναίκες το 1954! Η γυναίκα στην Ελλάδα απέκτησε πλήρη πολιτικά δικαιώματα μόλις πριν 56 χρόνια! Ο τρόπος ζωής της στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ήταν μια κόλαση. Ζούσαν την εκμετάλλευση από πολύ μικρή ηλικία, οι περισσότερες ήταν αναλφάβητες αφού «η θέση της γυναίκας ήταν στο σπίτι και όχι στο σχολείο, και έπρεπε να γίνουν νοικοκυρές και όχι να μάθουν γράμματα». Μόλις μεγάλωναν λιγάκι παντρευόντουσαν κάποιον τον οποίο επέλεγε ο πατέρας τους και όχι οι ίδιες! Την κακοποίηση έπρεπε να την ανέχονται, το κέρατο επίσης αφού «ο άντρας είναι ο Αντράς…».
Και φτάνουμε στο σήμερα! Η γυναίκα κακοποιείται από τον εραστή, το σύζυγο, τον πατέρα, τον αδερφό. Η γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού. Η γυναίκα πωλείται και αγοράζεται σαν άψυχο εμπόρευμα για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα από το κορμί της.
Και σας ρωτάω όλους εσάς που πέσατε να με φάτε για την ανάρτηση « Μια γυναίκα εξομολογείται: "Κορίτσι πράμα στην κοινωνία ανδρών να επιβιώνω από θαύμα"» , ο άντρας υπάρχει ποτέ πιθανότητα να υπάρξει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, να βιαστεί ή να πέσει θύμα trafficking; Όχι φυσικά! Και μη ξεχνάμε τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας και πως οι περισσότεροι άνεργοι σ’ αυτή τη χώρα είναι γένους θηλυκού!
Μην ξεχνάμε και όσα σας έγραψα στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση… Η γυναίκα πρέπει να είναι barbie και bimbo, να μην έχει δική της προσωπικότητα και να ωθείται στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση για να μοιάσει στα πρώτυπα του cosmopolitan και του sex and the city, γιατί αλλιώς δεν θα είναι αποδεκτή από αυτήν εδώ την ανδροκρατούμενη κοινωνία!
Όλα τα υπόλοιπα φίλοι μου τα ακούω βερεσέ!Σχετικές αναρτήσεις:http://trupokarudos.blogspot.com/2010/04/blog-post_8095.html
http://trupokarudos.blogspot.com/2010/04/blog-post_7188.html
http://trupokarudos.blogspot.com/2009/11/blog-post_16.html
http://trupokarudos.blogspot.com/2010/04/10.html