Είπαν για την 24η Απριλίου...

"Η 24 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα. Κάθε χρόνο δηλητηριάζονται, καίγονται, τυφλώνονται, δέχονται γενετικές μετατροπές, αλείφονται με φυτοφάρμακα, απολυμαντικά, κόβονται σε κομμάτια και επανακολλούνται ,γίνονται εξαρτώμενα από ναρκωτικά κ.λ.π περίπου 12 εκατομμύρια ζώα.

Ακόμη και στην Ελλάδα με την πολύ χαμηλή έρευνα χρησιμοποιούνται 900.000 ζώα, σύμφωνα με δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου Σταύρου Δήμα. Και όλα αυτά όταν λόγω των γενετικών διαφορών με τον άνθρωπο οδηγούν συχνά σε λαθεμένα συμπεράσματα. Αυτό δείχνει ότι το 90% των πειραμάτων στα ζώα δεν περνούν το τεστ στον άνθρωπο.

Σήμερα που υπάρχουν οι πλέον αξιόπιστες μέθοδοι δοκιμών σε φάρμακα χωρίς χρήση ζώων ,όπως καλλιέργειες κυττάρων και ιστών, 3D ομοιώματα ανθρώπινων νόσων, μοριακές μελέτες ,γονιδιακή ταυτοποίηση, μοντέλα σε κομπιούτερ πλασματική τεχνολογία, μελέτες σε νεκροψίες ,επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες, είναι ντροπή και ανήθικο για μια πολιτισμένη κοινωνία να χρησιμοποιεί τα ζώα με τέτοιο τρόπο και βέβαια δεν συνάδει με τους κανόνες της ηθικής και του δικαίου.

Ας αντιδράσουμε μποϋκοτάροντας φάρμακα, τρόφιμα και καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα. Εκείνα τα προϊόντα που δεν είναι δοκιμασμένα στα ζώα το αναγράφουν ευκρινώς στην συσκευασία τους."ΖΩΦΟΡΟΣ πολιτισμός-περιβάλλον –ζωοφιλία
Μαρια Μ.Χουστουλακη
Νινή Καπετανάκη
"Τα καλλυντικά χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπoυς, και περιλαμβάνουν μια απέραντη σειρά προϊόντων όπως σαμπουάν, makeup, moisturiser, άρωμα, κ.λπ.

Περίπου 38.000 ζώα χρησιμοποιούνται κάθε έτος σε ολόκληρη την ΕΕ για να εξετάσουν τα νέα συστατικά και τα προϊόντα. Ενώ 3 εκατομύρια ζώα χρησιμοποιούνται γενικά σε εργαστήρια κάθε χρόνο μόνο στην Αγγλία. Για να μήν αναφέρουμε τα παραπανήσια ζώα που παράγονται και επειδή δεν χρησιμοποιούνται θανατώνονται χωρίς κάν να είναι καταγεγραμμένα σύμφωνα με την Animal Aid. Πλέον μέρος του πειρματισμου έχει μεταφερθεί σε χώρες της Απω Ανατολής όπου δεν υπάρχουν καν νόμοι υπέρ των ζώων. Υπάρχουν όμως 8000 γνώστα συστατικά σύμφωνα με τα οποία, μπορούν άνετα να δημιουργηθούν καλλυντικά.Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που παράγουν καλλυντικά που δεν έχουν εξεταστεί σε ζώα, πράγμα που αποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει και απο άλλες.

Ο ζωικός πειραματισμός για τα καλλυντικά θα μπορούσε να τελειώσει αύριο - δεν υπάρχει απλά καμία δικαιολογία για τη συνέχειά του. Δυστυχώς, είναι η κίνηση για τα χρήματα που τροφοδοτούν τη βιομηχανία των πειραματων σε ζώα. Οι επιχειρήσεις στοχευουν στα χρήματα των αφελων ανθρώπων με την παραγωγή και διαφήμιση «ενός επαναστατικού νέου τύπου μάσκαρα» ή με το «νέο μεγαλύτερης διάρκειας κραγιόν».

Ποντίκια, κουνέλια, γάτες σκύλοι, ινδικά χοιρίδια, πίθηκοι, χρησιμοποιούνται ως φτηνή λύση και εκτρέφονται ειδικά για να πεθάνουν βάναυσα χωρίς καμμία δυνατότητα διαφυγής

Μήν συντηρείτε με τις επιλογές σας αυτή την μεγάλη σφαγή και αυτό το βασανιστήριο

Απο μας εξαρτάται το αν θα συνεχίσουν τα πειράματα.
Ιδιαίτερα.οι γυναίκες μη μένετε στα λόγια και στα
επιφωνήματα, κάντε το παρακαλώ."


Ευχαριστούμε
Psychanimal