Τους τη σπάει που έχουνε γίνει ρεζίλι παγκοσμίως, μα δεν είναι πρώτη φορά και το ξέρουνε όλοι τους! Τη σάπια ταυτότητα του Έλληνα δεν τη βλέπουνε μονάχα οι έξω τη βλέπουν και κάποιοι από μέσα και δυστυχώς βιώνουν το τι σημαίνει να ζει κανείς στην Ελλάδα...

Ο Ελληνάρας ήτανε σάπιος πολύ πριν γεννηθεί η δική μου γενιά και φυσικά τα παιδιά των γερόντων κληρονόμησαν τα κουσούρια των μεγαλυτέρων. Τι άλλο είναι η Ελλάδα εκτός από μια χώρα γερόντων; Είναι μια χώρα που υποχρεώνει τα παιδιά της να γεράσουν πριν καν γεννηθούν, και πολύ πριν προλάβουν να χωνέψουν το πρώτο τους γάλα τους βλέπεις πλάι στους ζαρωμένους μέσα στα σκυλάδικα και στα "μοδάτα" κλαμπ τάχα να διασκεδάζουν. Το πρώτο πράγμα που σε ρωτάει ο Έλληνας πριν προλάβει να μάθει το όνομα σου είναι "που βγαίνεις;", και από την απάντηση σου καταλαβαίνει πολλά για το ποιος-α είσαι και κυρίως για το πόσα πολλά ή λίγα σου παρέχει ο γερό πατέρας σου.

Ο Έλληνας φυσικά και δεν έχει μπέσα, αφού από μωρό μαθαίνει να λατρεύει το χρήμα. Ο Έλληνας ανεξάρτητα από την ηλικία του διαλέγει τους φίλους του ανάλογα με το πόσο γεμάτο πορτοφόλι έχουν, με τον ίδιο τρόπο διαλέγει εραστές και ερωμένες. Οι γκόμενες ενθουσιάζονται με εκείνους που κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, και οι γκόμενοι θέλουν δίπλα τους εκείνη που θα έχει Gucci τσάντα και λοιπά αξεσουάρ. Το μόνο που νοιάζει τους Έλληνες είναι να πουλάνε μούρη, γιατί όταν δεν μπορούν να το κάνουν αισθάνονται ένα τίποτα. Από τη φύση του είναι ένα ανήθικο πλάσμα, όσο για τα συναισθήματα του ο Έλληνας έχει "λεφτά" αισθήματα! Φυσικά και δεν προβληματίζεται για τίποτα, ούτε και ανησυχεί για το που οδεύει, είναι κενός, είναι άδειος! Και φυσικά χαλαρώνει βλέποντας μεσημεριανά μαζί με τη γιαγιά του που τα χαζεύει επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει. Πιστεύει πως είναι σπουδαίοι όλοι αυτοί που βγάζουν το τι κάνουν στο κρεβάτι τους στην τιβί, όλοι οι άλλοι είναι άσημοι, και ακόμη χειρότερα δεν υπάρχουν!

Όταν κυκλοφορείς στους ελληνικούς δρόμους συνήθως δυσκολεύεσαι να διακρίνεις ποιος είναι ποιος, αφού όλοι είναι ίδιοι και από έξω και από μέσα. Όλοι ντύνονται, συμπεριφέρονται, μιλάνε και σκέφτονται με τρόπο πανομοιότυπο. Το να μην μοιάζουν με τους υπόλοιπους μπορεί να είναι τρομερό πλήγμα για την (ανύπαρκτη) αυτοπεποίθηση τους. Δεν ξέρουν να διαβάζουν, δεν ξέρουν να γράφουν, δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα τους, και ας περηφανεύονται πως τάχα μιλούν ελληνικά.

Εκτός από όλα τα παραπάνω είναι βρομιάρηδες! Πετάνε τα σκουπίδια τους όπου να ναι και δεν τους νοιάζει τίποτα! Θέλουνε βέβαια να ζουν σε πεντακάθαρες σπιταρόνες, αλλά δεν τους ενδιαφέρει αν περπατάνε σε δρόμους γεμάτους σκουπίδια, σκατά και πεταμένα προφυλακτικά. Η λέξη κάδος είναι για αυτούς άγνωστη, στα @ρχιδι@ τους όλα, αφού μπορούν δεν τους ελέγχει άλλωστε κανείς.

O Ελληνάρας είναι εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως τεμπέλης. Είτε δουλεύει στη δουλειά του μπαμπά, ή τα ξύνει στο δημόσιο η απλά τα τρώει από τους γονείς του. Όποιος θέλει πραγματικά να δουλέψει είναι υποχρεωμένος να συμφιλιωθεί με την ιδέα της μόνιμης και παντοτινής ανεργίας!

Αυτά είχα να σας πω προς το παρόν...
Θα επανέλθω με περισσότερες αλήθειες!