Είναι πολύ απλό! Χρειάζεται να κάνεις μονάχα πρόσθεση και πολλαπλασιασμό για να το αντιληφθείς!

Ας δούμε ενδεικτικά την περίπτωση που κάποιος θέλει να μπει στη Νομική, τι πάνω κάτω συμβαίνει εκεί και γιατί η ανεργία είναι μονόδρομος...
Φέτος θα μπουν στη Νομική της Αθήνας 400 άτομα, στην αντίστοιχη σχολή στη Θεσσαλονίκη 350, και στην Νομική σχολή της Κομοτηνής άλλοι 600 φοιτητές. Με λίγα λόγια, αν υποθέσουμε πως έπειτα από 8 εξάμηνα όλοι αυτοί θα αποφοιτήσουν, θα έχουμε 1.350 νέους δικηγόρους. Αλλά ας μην δούμε τα πράγματα "τόσο τραγικά", ας υποθέσουμε πως δεν αποφοιτούν όλοι και πως κάθε χρόνο παίρνουν πτυχίο όχι 1350 αλλά 1000 δικηγόροι... Σε μια δεκαετία θα έχουν ήδη βγει στην αγορά εργασίας 10.000 δικηγόροι-νομικοί σύμβουλοι-μπλα μπλα μπλα (βάφτισε τους όπως θες!), και θα εργάζονται ανάμεσα στους 10.000 της προηγούμενης δεκαετίας, και ανάμεσα στους 50.000 των τελευταίων 5 τουλάχιστον δεκαετιών. Και δεν έχουμε υπολογίσει και όσους έχουν αποφοιτήσει από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Άρα έχουμε 50.000+10.000= 60.000 απόφοιτοι από 23 μέχρι 65 ετών, άτομα που θεωρητικά μπορούν να εργαστούν σε αυτό τον τομέα. Μα χρειαζόμαστε τόσους δικηγόρους; Μπορούν όλοι αυτοί να εργαστούν; Όχι φυσικά! Μην αναρωτιέστε λοιπόν που τους βλέπετε να κάνουν δουλειές άσχετες με το αντικείμενο τους και πολλοί είναι άνεργοι!

Φιλική συμβουλή προς όλους τους υποψηφίους...
Μικρέ-ή σκέψου καλά πριν συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου γιατί είναι πολλά που δεν σου λένε στο σχολείο, στο φροντιστήριο και στο σπίτι!