Ο άνθρωπος νιώθει τεράστια υπεροψία από τη στιγμή που αρχίζει και στέκεται σε 2 και όχι σε 4 πόδια. Από εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος αισθάνεται παντοδύναμος και μετατρέπεται σε ακόμη ένα δυνάστη. Βέβαια φταίει και ο Θεός που του έδωσε απεριόριστη δύναμη! Πήγε και έκανε τα δίποδα μικρούς Θεούς; Μα γιατί; Για ποιο λόγο;
Τα δίποδα τέρατα δεν χρειάζονται αγάπη, μόλις πας να τους δείξεις κάτι τέτοιο θα σου δείξουν τα τεράστια γαμψά νύχια τους, θα ξεσκίσουν τη ψυχή σου και μετά θα την καταβροχθίσουν με τα βρωμερά από τα πολλά υπολείμματα ψυχής και σάρκας δόντια τους! Δεν χωράει το διαφορετικό στην ανθρωπότητα. Η ρηχότητα είναι επιβεβλημένη. Τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Η ειλικρίνεια είναι θανάσιμο αμάρτημα και αγνές και αληθινές σχέσεις μεταξύ των δίποδων δεν υπάρχουν. Η γη στα χωριά και τις πόλεις και γενικά όπου υπάρχουν αυτά τα τέρατα που μοιάζουν με το Θεό είναι ίδια με κόλαση!

Αντίθετα τα ζώα δεν διαθέτουν αυτού του είδους την υπεροψία, σε κοιτούν στα μάτια και σου μιλούν ειλικρινά και ας μην μιλάνε την ίδια γλώσσα! Δεν έχουν συμφέρον, δεν θα σε κοροϊδέψουν, θα δεχθούν την αγάπη σου και θα σε λατρέψουν και εσένα με όλη τους τη ψυχή! Δεν θα μετανιώσεις ποτέ για τη σχέση σου με ένα ζώο!
Ωστόσο αυτά τα πλάσματα κινδυνεύουν καθημερινά από τα δίποδα τέρατα και χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τους πολύ πριν την ώρα που φυσιολογικά θα πήγαιναν στην "αγκαλιά του δημιουργού"