Παραφρονήσαμε, κύριοι ! ! !

Πού ξανακούστηκε;


Ήταν το Σάββατο 9-1-2010, ώρα 15.30, ανάμεσα στις οικιακές υποχρεώσεις και την ακουστική ενημέρωση από την τηλεόραση της NET.

Η είδηση με άφησε άφωνη! Έστησα αυτί γιατί… «κουφάθηκα» με εκείνα που ο παρουσιαστής άρχισε να λέει, περιγράφοντας μια αθλητική συνάντηση:

Διεξαγόταν ένας αγώνας ποδοσφαιρικός στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων (;) ανάμεσα στην… «εθνική αστέγων» και στους δημοσιογράφους των «ΝΕΩΝ».

Σχολιάστηκε μάλιστα το γεγονός εκ μέρους και του αρχηγού της ομάδας των δημοσιογράφων και εκ μέρους της άλλης, (δεν τολμώ να την επαναλάβω…), της οποίας ο πρόεδρος κ. Χρήστος Αλεφαντής θέλησε να αναγνωρίσει στην κίνηση αυτή το επιθυμητό αποτέλεσμα ενσωμάτωσης και ένταξης.

Έφριξα , με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς προχωρούσε η περιγραφή και ηχούσαν στ’ αυτιά μου απίστευτες οι εννοιολογικές λεκτικές αποδόσεις των τεκταινομένων από το δημιουργό του «ρεπορτάζ»: Τον άκουσα να λέει: «Πάντως οι παίχτες της εθνικής παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως άστεγοι…κλπ.».

Ε, λοιπόν, φτάνει κύριοι δημοσιογράφοι των «ΝΕΩΝ» και όποιοι άλλοι «πονόψυχοι»! Νομίζετε ότι δικαιούσθε και μπορείτε να μου εξευτελίζετε την εθνική μου υπόσταση και να μου προσθέτετε μία ακόμα μαυρίλα στην ψυχή, την ήδη μαυρισμένη από τα ατοπήματα, και τη διαφθορά, και την κλεψιά, και την ασυνειδησία όλων αυτών που μου φόρτωσαν ως ηγέτες οι Μεγάλοι της Παγκόσμιας κυβέρνησης!

Ήταν για μένα πέρα ως πέρα εξοργιστική η περιγραφή αυτής της λυπηράς και απαξιωτικής και γελοίας στη σύλληψή της κατάσταση σε αντίθεση με το δημοσιογράφο που φάνηκε ενθουσιώδης για την ευρηματική τάχα και πρωτότυπη ονοματοθεσία, η οποία ηχεί τόσο ανάρμοστη για την ιερή έννοια του «έθνους», αλλά και τόσο υποτιμητική για εκείνη την Εθνική ομάδα την Ελλάδος του 2004, που μας έκανε να ξεχυθούμε στους δρόμους, για τη μοναδική υπερηφάνεια που μας πλημμύρισε με την πρωτιάς που μας χάρισε!

Μικρόνοα ανθρωπάκια (πολλοί από εσάς) δημοσιογράφοι, δεν λειτούργησε συνειρμικά το όνομα που δώσατε στην ομάδα αυτών των ταλαίπωρων παιδιών;

Αθήνα 10-1-2010

Σπαθάτου Αδαμαντία-Ανδρονίκη