Η γνωστή εταιρεία εφαρμογών ασφαλείας Avastσυμφώνησε με τη Google να συμπεριλάβει τον browser Chrome στην εγκατάσταση του δωρεάν antivirus που διαθέτει στο κοινό τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης -και σε περίπτωση που δεν ανιχνευτεί στο σύστημα ο browser της Google- ο χρήστης θα έχει την επιλογή να ενσωματώσει στον υπολογιστή του τον Chrome.

Όταν ο χρήστης φτάσει σε αυτή την οθόνη, θα πρέπει να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην ερώτηση αν θέλει να εγκαταστήσει τον Chrome. Καμία από τις δύο επιλογές δεν είναι μαρκαρισμένη, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειωθούν στο ελάχιστο τα περιστατικά ακούσιας εγκατάστασης. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που απλά πατούν "Next" σε κάθε οθόνη της εγκατάστασης χωρίς να διαβάσουν το περιεχόμενο κι αυτό είναι κάτι που έχουν λάβει υπ' όψιν οι άνθρωποι της Avast.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τον browser της Google, καθώς το Avast είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα antivirus. Μάλιστα, η τσέχικη εταιρεία θα γιορτάσει σύντομα τα 100 εκατομμύρια χρήστες, δίνοντας σε έναν τυχερό τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην Πράγα.

http://e-pcmag.gr/