Πολλά είναι τα περιστατικά που μας κάνουν να νιώθουμε ότι ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι που πυροβολούν ό,τι περπατάει, πετάει και ίσως και ό,τι κολυμπάει. Σαν να να παίρνουμε μέρος σε ταινία γουέστερν!

Ο υπεύθυνος του σταθμού Α΄ Βοηθειών του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., στο Βλαχιώτι στην Σκάλα Λακωνίας, Χρήστος Μπέπης, εντόπισε προχθές άλλο ένα άτυχο ζώο, που έπεσε θύμα κτηνώδους συμπεριφοράς.

Στις 8 Δεκεμβρίου, στις 21:00 το βράδυ, ο Χρήστος Μπέπης ενώ φρόντιζε τα ζώα του άκουσε διπλό πυροβολισμό σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν. Μεταβαίνοντας στην συγκεκριμένη περιοχή αντίκρισε έναν σκύλο, τον οποίο κάποιος είχε πυροβολήσει στο αριστερό μέρος της μουσούδας του.

Το άτυχο ζώο ήταν σε κακή κατάσταση, βαριά πληγωμένο. Αμέσως ο εθελοντής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. το μετέφερε σε κτηνιατρείο στην Σπάρτη, μήπως και το σώσει.


Τον βαριά τραυματισμένο σκύλο εξέτασε ο κτηνίατρος Αθανάσιος Λέγος, που διαπίστωσε ότι η κατάστασή του ήταν πολύ κρίσιμη και δυστυχώς μη αναστρέψιμη. Τελικά στο ζώο έγινε ένεση ευθανασίας με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού και του υπευθύνου του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή, και τα τραύματά του -ακόμα και αν επιζούσε- θα το έκαναν να υποφέρει για όλη του την ζωή.

Αφού έγινε η ταφή του ζώου την επόμενη μέρα ο υπεύθυνος του σταθμού προσήλθε στο Α.Τ. Βλαχιώτη και ενημέρωσε σχετικά τον αξιωματικό υπηρεσίας για το παραπάνω περιστατικό. Στην ενημέρωσή του επίσης αναφέρθηκε και στα αυξημένα περιστατικά δηλητηριάσεων που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή.

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. με την ευαισθησία που το διακρίνει στην περίθαλψη των αγρίων (και όχι μόνο) ζώων, καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και προσπαθεί με την συνεχή ενημέρωση να ευαισθητοποιεί τους πολίτες αλλά και να τους ενημερώνει σχετικά με την υποχρέωσή τους να προστατεύουν τα ζώα και να μην τα δολοφονούν.