Θυσίες για τη σωτηρία του πλανήτη...

Η Ριτ Μπιέρεγκαρντ, δήμαρχος της Κοπεγχάγης, θα είναι η οικοδέσποινα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και το πρώτο της μέλημα είναι η διαφύλαξη της τιμής της πόλης: Με αυτό το σκεπτικό, έστειλε κάρτες σε 160 ξενοδοχεία της χώρας, ζητώντας (εξαιρετικά ευγενικά, ομολογουμένως) να μην κάνουν τους «πατρώνες» κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης.

«Αγαπητέ ιδιοκτήτη, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην κανονίσετε συναντήσεις μεταξύ των πελατών σας και ιερόδουλων» λέει η επιστολή, με την υπογραφή δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου.

Ο σύλλογος εκδιδομένων γυναικών της πόλης, όμως, «βγήκε από τα ρούχα του» σύμφωνα με το Spiegel, θεωρώντας ότι η δημοτική εξουσία υπερέβη τις αρμοδιότητές της. Έτσι, σε ένδειξη αντίδρασης, ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του (Δανία, γαρ) ότι προσφέρει μία δωρεάν συνεδρία σε όσους επιδείξουν μία τέτοια επιστολή, μαζί με την ταυτότητα που αποδεικνύει ότι είναι μέλη διπλωματικής αποστολής.

Πρόκειται για «κατάφωρη διάκριση», εξανίσταται η εκπρόσωπος του συλλόγου, καταγγέλοντας ότι η δήμαρχος θέλει να αποτρέψει την εξάσκηση του νόμιμου επαγγέλματός της, απορώντας επίσης πώς της επετράπη να απευθυνθεί με αυτόν τρόπο στους επισκέπτες. «Το έκανε όμως, και εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» ανέφερε.


Αναδημοσίευση από: http://www.tanea.gr


ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ: Ξέρω , ξέρω! Αυτό που τους καίει όλους εκεί πέρα είναι η "σωτηρία του πλανήτη"... Ναι είπαμε, ξέρω! Και εγώ το πίστεψα τώρα και κάνω τούμπες επάνω στο δέντρο από τη χαρά μου. Να δείτε με! Η φτερούγα μου σας χαιρετά από μακριά.

Πάνε τώρα όλοι οι χαραμοφάηδες τάχα μου δήθεν να συσκεφθούν...

Όσο για το πρόβλημα για το οποίο θα μαζευτούν οι "κύριοι" εκεί πέρα δείτε μια παλαιότερη ανάρτηση του Πτηνού!

http://trupokarudos.blogspot.com/2009/07/blog-post_16.html