Πριν ακριβώς ένα χρόνο ο Τρυποκάρυδος είχε γράψει τα παρακάτω για λογαριασμό μιας "μεγάλης" και "αξιοπρεπούς" εφημερίδας... Το παρακάτω κείμενο θεωρήθηκε αρκετά "προκλητικό" και δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Μάλιστα, οι "κύριοι" και οι "κυρίες" που ήταν αρμόδιοι για το τι θα διαβάσετε τελικά όλοι εσείς ξεκαρδίστηκαν στο γέλιο, σαν να είχαν μόλις διαβάσει κάποιο φοβερό ανέκδοτο... Λέτε να γελούσαν επειδή τους έτρωγε ο κώλος τους(;) - γιατί εγώ δεν βρίσκω σε όλα αυτά κάτι αστείο!
Τέτοιου είδους "κύριοι" και "κυρίες" φροντίζουν καθημερινά για την πνευματική σας αφαίμαξη, για αυτό και εγώ σας προτείνω να προτιμάτε την ανεξάρτητη πληροφόρηση που παρέχεται μέσω του διαδικτύου.

Το "επικίνδυνο" κείμενο ακολουθεί! Ακατάλληλο για καπιτάλες, ανθρωπόμορφα γουρούνια και ρηχούς ανθρώπους! Προσοχή!

Πλησιάζουν Χριστούγεννα, η πόλη έχει αλλάξει όψη, έχει φορέσει τα γιορτινά της και οι άνθρωποι συρρέουν στα εμπορικά καταστήματα, πάρά την οικονομική κρίση για προμηθευτούν τα αγαθά που θα καταναλώσουν στις γιορτές. Τα Χριστούγεννα έχουν πάψει να γιορτάζονται μονάχα στις χώρες που έχουν ως επίσημη θρησκεία τον Χριστιανισμό, και έχουν φτάσει μέχρι και γωνιές του κόσμου όπως η Κίνα! Γιατί άραγε; Όπως μαρτυρούν τα γεγονότα, η εμπορική κίνηση αυξάνεται έως και 40 % κατά την εορταστική περίοδο, αυτός είναι ίσως ο λόγος που φοράει τα γιορτινά της και η μακρινή Κίνα, και που βλέπω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κατάστημα κάθε Κινέζου βουδιστή. Μήπως εμείς οι άνθρωποι έχουμε χάσει το νόημα αυτής της γιορτής; Μήπως έχουμε ξεχάσει πως ο Σωτήρας γεννήθηκε σε ένα στάβλο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις πολυτέλειες που αρμόζουν σε ένα βασιλιά, και βλέπουμε την γιορτή της γέννησης Του απλώς σαν μια ευκαιρία για κατανάλωση; Είναι όμορφη όμως αυτή η γιορτή, πολύ όμορφή! Νιώθεις απίστευτη ικανοποίηση στη θέα της στολισμένης πλατείας Αριστοτέλους, προσφέροντας δώρα σε αγαπημένους ανθρώπους και λαμβάνοντας δώρα από αυτούς. Αυτή η εποχή είναι ίσως η ωραιότερη του χρόνου, και ανήκουμε στους τυχερούς του πλανήτη, αφού όντας στο δυτικό κόσμο μπορούμε και απολαμβάνουμε τα αγαθά που συνεπάγονταί με αυτή τη γιορτή, αρκεί να μην χάνουμε το νόημα και να θυμόμαστε που και που την πραγματική έννοια των Χριστουγέννων.

Και σιγά την "επανάσταση" ρε παιδιά! Με το γάντι (με το πιο απαλό γάντι μάλιστα), ανέφερε το Πτηνό πως η γιορτή που πλησιάζει γίνεται για τα φράγκα. Ήταν απλώς ένα ανώδυνο κειμενάκι, και όμως για κάποιους ακόμη και αυτό θεωρήθηκε επικίνδυνο!
Το ξέρω πως "δημοκρατία" έχουμε και για αυτό "σκασμός"!

Ναι ρε! Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που στοχεύει στο να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους κάποιοι... Καπιταλιστική γιορτή ρε! Σκατά τα κάνατε όλα!