Τα πράγματα είναι πλέον στα χέρια του δικαστή! Εν ολίγοις, το νόημα είναι: Ο δικαστής ζήτησε να του πάμε γνωματεύσεις κτηνιάτρων (ως αρμόδιοι) οι οποίοι θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι τα ζώα δεν είναι επιθετικά, και ότι αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη για τη γνωμάτευσή τους, ως ειδικοί!!!

Φυσικά, κανένας κτηνίατρος που σέβεται τον εαυτό του δε θα δηλώσει υπεύθυνα ότι ένα ζώο δεν είναι επιθετικό, διότι ακριβώς ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ από συμπεριφορά ζώου! Δε διδάσκονται συμπεριφορά, διδάσκονται τα περί υγείας! Παρόλα αυτά, ο Βαφειάδης (κτηνίατρος της Νομαρχιακής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας) και η Καμπίτση (κτηνίατρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ) δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να δηλώσουν ΑΡΜΟΔΙΟΙ, υπογράφοντας ότι τα ζώα είναι επιθετικά και επικίνδυνα! Πώς πολεμά κανείς τέτοια ασυνειδησία και ξεδιαντροπιά; Και καλούμαστε εμείς τώρα, έως την Δευτέρα, να έχουμε βρει κτηνιάτρους που θα δηλώσουν αρμόδιοι, και θα αντικρούσουν τις "επιστημονικές" καταθέσεις των αντίδικων!

Φυσικά, οι περισσότεροι κτηνίατροι της Θεσσαλονίκης δεν δέχονται να κάνουν τέτοιο πράγμα διότι 1ον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ και το γνωρίζουν και 2ον φοβούνται την εκδίκηση του Βαφειάδη, ο οποίος είναι αυτός που μπορεί να τους κλείσει τα κτηνιατρεία, να αποσύρει άδειες λειτουργίας για φάρμακα, εξοπλισμό (πχ ακτινολογικά κτλ)... Όπως καταλαβαίνετε, σκούρα τα πράγματα!

Αν θέλετε να βοηθήσετε, βρείτε μας κτηνιάτρους που δέχονται να υπογράψουν αυτό που ζητάει ο πρόεδρος! Ίσως κάποιος κτηνίατρος με εξειδίκευση στη συμπεριφορά των ζώων (στο εξωτερικό προφανώς διότι τέτοια ειδικευση εδώ δεν υπάρχει)

Διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν αυτά και τα χιλιάδες επόμενα ζώα που θα ακολουθήσουν! Κάποιος που θα δηλώνει "ειδικός" και δέχεται να αναλάβει την ευθύνη να υπογράψει ότι αυτά τα ζώα δεν αποτελούν απειλή! Πρέπει αυτοί οι κτηνίατροι να μεταβούν στο ενδιαίτημα που φυλάσσονται τα ζώα, να τα εξετάσουν, να γνωματεύσουν περί συμπεριφοράς τους, και όλα αυτά πρέπει να είναι έτοιμα Δευτέρα, ούτως ώστε Τρίτη πρωί να κατατεθούν στο δικαστήριο! Η απόφαση (η οριστική και αμετάκλειτη με οποιοδήποτε μέσον) θα ληφθεί μετά!

Αν βρεθεί τέτοιος κτηνίατρος, αναλαμβάνουμε τα έξοδά του για τη μετάβαση ως τη Θεσσαλονίκη και πίσω! Χρειαζόμαστε χαρτιά στα χέρια μας, τα οποία να μην επιτρέπουν στον δικαστή να τα αγνοήσει! Έτσι, θα φύγει από πάνω του η ευθύνη (που έτσι ήθελε), αλλά όχι από κάποιον τρελλό (σε κάποια φάση είπε, "δε μου λέει τίποτα ότι υπάρχουν αιτήσεις υιοθεσίας, ποιος μου λέει ότι δε θα πάρει το ζώο ένας τρελλός και θα το αμολήσει, και αυτό θα επιτεθεί;;;"), αλλά από "ειδικό", δηλαδή γιατρό, που θα αναλάβει αυτός την ευθύνη!

Εγώ προσωπικά εγγυώμαι ότι αυτά τα ζώα, ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ για κανέναν ποτέ στη ζωή τους! Όποιος υπογράψει τέτοιο χαρτί, θα έχει το κεφάλι του ήσυχο, ότι επ' ουδενί δε θα τον εκθέσουμε με το να δαγκώσει ξανά κάποιο από αυτά τα ζώα άνθρωπο!

Μπορείτε να βοηθήσετε;;;;;;;;;Μαρίνα Ντίκα