Περιστατικό 1.

Κατά τη 01:00 τη νύχτα 28/12/2009

ξημερώνοντας 29/12/2009 προχωρώντας

στο κέντρο των Τρικάλων επί της

οδού Απόλλωνος (5) πάνω στον πεζόδρομο

πέφτω πάνω σε μία ομάδα

ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούσαν

με όποιον τρόπο μπορούσαν να σώσουν

ένα σκύλο (αδέσποτο)

και το βάζω σε παρένθεση διότι 2-3

μεγαλόσωμα άκακα σκυλιά που

κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο

είναι οι Μασκότ των Τρικάλων τα

οποία δυστυχώς πέθαναν με τον

πιο άδοξο τρόπο τρώγοντας φόλα.


Ειδοποιήθηκε εκείνη την ώρα και η Αστυνομία και ο σύλλογος φιλοζωικής προστασίας αλλά δυστυχώς και πάλι όλα ήταν μάταια. Εν πάση περιπτώσει , επειδή είναι και χρονιάρες μέρες , από μένα προσωπικά και απ όλα εκείνα τα παιδιά που αγωνιούσαν για την ζωή των ζώων στέλνω τις θερμότερες ευχές μου με μπόλικο δηλητήριο σαν και αυτό που έφαγαν τα άτυχα ζώα σε εκείνο τον κοπρίτη και ταυτόχρονα ελεεινό σκουπίδι .

Νεκτάριος Τζερεμές

Περιστατικό 2.

Αποτρόπαια ενέργεια που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων καταγράφηκε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 00:30 όταν βρέθηκαν δηλητηριασμένα δύο σκυλιά γνωστής οικογενείας των Τρικάλων.

Τα σκυλιά βρεθήκανε εντός της οικίας των κατόχων, μέσα σε χαρτόκουτο.

Τα δύο σκυλάκια που ακούγανε στο όνομα «Θανασάκης» και «Βαλές» έδιναν ζωντάνια σε αρχοντικό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Επίσης τα σκυλάκια ήταν σημείο αναφοράς για πολλά Τρικαλινά παιδάκια τα οποία έπαιζαν μαζί τους και φωτογραφιζόντουσαν.

Η κάτοχος των δύο σκυλιών, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα trikalanews.gr, εκφράζει την επιθυμία να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιης πράξης της δηλητηρίασης των δύο σκύλων και για τον σκοπό αυτό προσφέρεται να πληρώσει το ποσό των χιλίων ευρώ σε όποιον με τις πληροφορίες του συμβάλει στη σύλληψη και την καταδίκη του δράστη.