Μια φόρα και έναν καιρό ήταν ένα πολύ άρρωστο αγοράκι στην Αμερική , που έλεγε σε όλους πως αν κατάφερνε να μεγαλώσει θα γινόταν αστυνομικός. Κανείς δεν ήταν σίγουρος πως η λευχαιμία θα του επέτρεπε να πραγματοποιήσει αυτό του το όνειρο για αυτό και οι άνθρωποι γύρω του είπαν να μην περιμένουν. Έτσι, ο μικρός Christopher Greicius έγινε για μια μέρα αστυνομικός!

Η οικογένεια του, με την βοήθεια φίλων από την πολιτειακή αστυνομία, πραγματοποίησε την επιθυμία του προσέχοντας και τη παραμικρή λεπτομέρεια: Ο Chris, έγινε πραγματικός αστυνόμος για μια μέρα, φορώντας αυθεντική στολή, κράνος, γυαλιά, και σήμα που φτιάχτηκαν στα μέτρα του. Η μητέρα του Chris και όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ευχής του, ίδρυσαν το Make-A-Wish Foundation εις μνήμην του, ώστε να συνεχιστεί το όνειρο και για άλλα παιδιά που παλεύουν για τη ζωή τους.


Και κάπως έτσι άρχισαν όλα.
Στην Ελλάδα το "Κάνε μια Ευχή" άρχισε να δραστηριοποιείται το 1996.


Η πρώτη ευχή που πραγματοποίησε το "Κάνε μια Ευχή" στην Ελλάδα, ήταν αυτή του 14χρονου Αντρέα, που επιθυμούσε να παίξει στην αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα τον Ολυμπιακό…μια λιμουζίνα τον περίμενε για να τον οδηγήσει στο όνειρο...φόρεσε σαν υπνωτισμένος την αθλητική φόρμα του Ολυμπιακού και ούτε κατάλαβε πως φτάσανε στο προπονητικό κέντρο. Η ευτυχία του κορυφώθηκε όταν συνειδητοποίησε πως έπαιζε σε κανονικό αγώνα με τους αγαπημένους του παίκτες. Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του!


Και από τότε ακολούθησαν και άλλες πολλές ευχές!


Όπως αυτή του Θωμά που ονειρευόταν να πάει στην Αυστρία να παρακολουθήσει τον Τελικό του Ευρωπαικού Ποδοσφαίρου
Όπως εκείνη της Ελένης που ήθελε να κολυμπησει με δελφίνια, και κοίτα να δείς που τα δελφίνια της έδιναν φιλιά!

Ή όπως του Μάικ που ήθελε πολλά κουκλάκια σε σχήματα ζώων και τα απέκτησε!

ΠΩΣ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Το άρρωστο παιδί μαθαίνει αρχικά για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) από το γιατρό του, το σχολείο και από το φιλικό ή οικογενειακό του περιβάλλον. Στη συνέχεια, ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές έρχονται σε επαφή με το παιδί για να εκμαιεύσουν την πιο βαθιά του επιθυμία. Μελετάνε τις λεπτομέρειες της ευχής και σχεδιάζουν αυτήν την ξεχωριστή ημέρα..! Ολόκληρη η οικογένεια συμμετέχει και όλα τα έξοδα είναι πλήρως καλυμμένα!


Οι ευχές των παιδιών ταξινομούνται συνήθως σε 4 κύριες κατηγορίες:
Θέλω να αποκτήσω........
Θέλω να γίνω................
Θέλω να πάω.................
Θέλω να συναντήσω.....


Το μόνο πράγμα που περιορίζει την ευχή είναι η φαντασία του ίδιου του παιδιού!
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)


Λειτουργεί σήμερα με περισσότερους από 250 εθελοντές κι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 600 ευχές παιδιών. Οι εθελοντές είναι η ψυχή του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Το έργο τους ενδεικτικά περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως επικοινωνία με το Παιδί Της Ευχής, την οικογένειά του και τους θεράποντες ιατρούς, ανεύρεση πόρων, αναζήτηση προσφορών, δημόσιες σχέσεις κ.α.


ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

Οι Δωρεές και οι εκδηλώσεις είναι η μόνη πηγή εσόδων του, δεδομένου ότι το έργο του δε χρηματοδοτείται από το κράτος. Μπορείτε να βοηθήσετε ενισχύοντας το έργο του "Κάνε μια ευχή" με δωρεές χρημάτων, δωρεές σε μνήμη και δωρεές σε είδος, καθώς και με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ‘Υιοθετήστε μία ευχή’, καλύπτοντας τα έξοδα της ευχής ενός συγκεκριμένου παιδιού, εξ ολοκλήρου ή μερικώς.


Αστέρι Ευχής


Είναι μια πρόταση μέσω της οποίας χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 10 χρόνια, μαθαίνουν για:
· το Έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
· την αξία της προσφοράς
· την αξία του εθελοντισμού (καθώς πολλοί μαθητές μεγαλώνοντας γίνονται εθελοντές!)


Το παιδί αγοράζει στο Σχολείο ένα χάρτινο αστέρι με 2€ , γράφει μπροστά το όνομά του και στο πίσω μέρος την ευχή του για τα άρρωστα παιδιά! Μαθαίνει ότι υπάρχουν παιδιά που παλεύουν με δύσκολες αρρώστιες και που χάνουν την παιδικότητά τους μέσα σε νοσοκομεία, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτει πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) μπορεί να επιφέρει μεγάλη διαφορά στην ζωή τους! Μαθαίνει πως κάθε φορά που το Make-A-Wish πραγματοποιεί την ευχή ενός άρρωστου παιδιού, το παιδί της ευχής ξαναπιστεύει πως όλα στην ζωή είναι πιθανά ... ακόμη και το να γίνει καλά! Οι μαθητές γίνονται φορείς αγάπης, ελπίδας και δύναμης γι’ αυτά τα παιδιά!


Στόχος του "Κάνε Μια Ευχή" είναι να πραγματοποιεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ευχές παιδιών που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους.


Επικοινωνία:Γραφείο Αθήνας
Περγάμου 33
16675, Γλυφάδα


Τηλ: 210-9637660(7)
Fax: 210-9637774


Γραφείο Θεσσαλονίκης
Δωδεκανήσου 27
54625


Τηλ: 2310-523978
Fax: 2310-523979