Έρευνες κάνει η Αστυνομία για την καταγγελία καθαρίστριας ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές με καυστικό υγρό στο αυτοκίνητο της. Μιλώντας στη ΝΕΤ, πάντως, τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί απειλές. «Τα συνδικάτα πρέπει να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση από το νοσοκομείο η Κ. Κούνεβα.

Η Βενετία Μανωλοπούλου εργάζεται ως καθαρίστρια, μέσω εταιρίας, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το βράδυ της Δευτέρας συμμετείχε σε εκδήλωση (προβολή ταινίας) του σωματείου καθαριστριών στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της, στην οδό Σύρου, στην Άνω Τούμπα, αντιλήφθηκε τις φθορές στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί όσο βρισκόταν στην εκδήλωση.

Με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ συνδέει την επίθεση με τη συνδικαλιστική δραστηριότητα της καθαρίστριας και σημειώνει: «Οι ενέργειες αυτές δεν είναι τυχαίες. Είναι προϊόν και συνέπεια επιθετικότητας της εργοδοσίας για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της και της αντεργατικής πολιτικής που χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υλοποιούν ακολουθώντας τις αποφάσεις που από κοινού έχουν ψηφίσει και στηρίξει στα όργανα της Ε.Ε.»

Ζητάει να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα όπου και αν εργάζονται.
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος τόνισε ότι θα θέσει το θέμα κατάργησης των εργολαβιών στην καθαριότητα, στη συνάντηση που θα έχει αύριο αντιπροσωπεία του ΕΚΘ με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Δηλώσεις Κούνεβα

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δήλωσε στη ΝΕΤ πως όσοι κάνουν το κοινωνικό τους έργο το πληρώνουν, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι κάθε λανθασμένη κίνηση των εργοδοτών προσβάλλει πρώτα τον εαυτό τους. Αναφερόμενη στη δική της περιπέτεια και τη δήλωσή της ότι συγχωρεί τους δράστες, τόνισε ότι η ίδια είναι μητέρα και γυναίκα και πως όταν μια γυναίκα γεννά ένα παιδί κάνει όνειρα και δεν σκέφτεται ότι κάποια μέρα μπορεί να γίνει δολοφόνος. Σημείωσε ότι δεν θα μείνει για πολύ στο νοσοκομείο, αλλά για την αποκατάσταση της υγείας της θα χρειαστούν από τρία έως πέντε χρόνια.

Η νέα αυτή προκλητική ενέργεια, έχει προκαλέσει οργή και ανησυχία, λόγω του συμβολισμού της πράξης, που φέρνει στη μνήμη την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος, κατήγγειλε την επίθεση, ενώ είναι σε επικοινωνία με την αστυνομία για να μάθε τι ακριβώς συνέβη.

Επίσης αναμένεται να φέρει το θέμα της άμεσης κατάργησης των εργολάβων καθαριότητας στα πανεπιστήμια, κατά την αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση της διοίκησης του ΕΚΘ με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Ακόμη αναμένεται να θίξει ζητήματα που αφορούν τους απολυμένους της Siemens, τα προβλήματα της κλωστοϋφαντουργίας, αλλά και τους αλλοδαπούς εργάτες μετάλλων.

http://www.enet.gr/