Ο Τρυποκάρυδός δίνει τα δικά του βραβεία στις ταινίες του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Χρυσό Ράμφος θα δοθεί στις καλύτερες και η Βρωμερή Κουτσουλιά στις χειρότερες από όλες!

Ξεκινάμε λοιπόν!...


Βραβεία Χρυσό Ράμφος 2009!

Το Χρυσό Ράμφος παραλαμβάνει η ταινία "Desert Flower" (Το Λουλούδι της Ερήμου)! H ταινία της Sherry Hormann που βασίστηκε στο βιβλίο της Waris Dirie. Αυτή κρίναμε πως ήταν η καλύτερη ταινία του φετινού φεστιβάλ!

Το Ασημένιο Ράμφος η ταινία "Soul Kitchen" του αγαπημένου σε όλους σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν.

Το Χάλκινο Ράμφος θα παραλάβει η ταινία "Easier with Practice" του Kyle Patrick Alvarez, που αποτελει την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη! Συγχαρητήρια!Βραβεία Βρωμερή Κουτσουλιά 2009


Την πιο Βρωμερή Κουτσουλιά γα το 2009 ο Τρυποκάρυδος τη δίνει με αγάπη στον Κορεάτη Lee Seo για την ταινία του The Missing Person (Ο Αγνοούμενος). Χάρη σε αυτόν χασαμε 95 λεπτά από το χρόνο μας για να δούμε μια μαλακία!

Για τη δεύτερη πιο Βρωμερή Κουτσουλιά έχουμε ισοψηφία! Το βραβείο θα μοιραστούν ο Héctor Gálvez για την ανόητη του ταινία με τίτλο Paraísο, που όταν την βλέπαμε μόνο στον Παραδεισο δεν νιώθαμε πως ήμασταν, αλλά ημασταν ένα βήμα πριν το βαθύ ύπνο! Επίσης το βραβείο αυτό αξίζει και στον Ahmad Abdalla για την ταινία του Ηλιόπολη, που μας έκανε να νιώθουμε "αγωνία" για το αν τελικά θα αγόζονταν τελικά ή όχι ένα διαμέρισμα και ένα ψυγείο!

Η τρίτη πιο Βρωμερή Κουτσουλιά δίνετε με αγάπη στον αμερικανό Andrew Bujalski για την ταινία του Beeswax (Δουλειά σου Εσύ), που κατάφερε να μας κάνει μέσα σε 100 λεπτά να μισήσουμε τον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο και να νοσταλγήσουμε το Hollywood!