Πρωτοεμφανιζόμενοι ως Cosmicray, αλλά έχοντας ήδη εμπειρία στο χώρο της μουσικής, οι : Άγγελος Μουρβάτης, John Jeff Touch, Πάνος Καραγιάννης, Αντώνης Κοπανούδης, Φίλιππος Κωτούλας, Θέμης Στεφάνου, δημιούργησαν πριν περίπου ενάμισι χρόνο το άλμπουμ "Love Is".
Ελικρινά δεν ξέρω αν παίζεται ή όχι στο ραδιόφωνο, μια και ακούω μονάχα ραδιοφωνκούς σταθμούς του εξωτερικού, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για ένα ξεχωριστό δίσκο. Οι όμορφες μελωδίες που είναι παιγμένες με δεξιοτεχνία και η ιδιαίτερη φωνή του John Jeff Touch, σίγουρα δεν γίνεται να αφήσουν ασυγκίνητους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.
Ο Τρυποκάρυδός σήμερα "ανακρίνει" τους Cosmicray!


Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς δημιουργήθηκαν οι Cosmicray. Πως από το γκρουπ «ψυχή», με εντελώς διαφορετικό ύφος και με ελληνόφωνα κομμάτια, ο Άγγελος Μουρβάτης έκανε αυτή τη στροφή με αποτέλεσμά να δημιουργηθεί ο δίσκος “Love Is”;

(Άγγελος) Οι COSMICRAY σχηματίστηκαν εντελώς φυσικά. Ήμουν σε διαδικασία σύνθεσης κομματιών και ένιωσα πως αυτά τα κομμάτια ήταν κάτι διαφορετικό. Ήθελα να τα ντύσω με ξένο στίχο, πράγμα που σήμαινε ότι δεν θα μπορούσα να τα εντάξω στους «Ψυχή». Έτσι ωρίμασε στο μυαλό μου η ιδέα για την δημιουργία αυτού που κατέληξε να είναι οι COSMICRAY.


Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό; Είστε μια δεμένη μπάντα ή 6 άνθρωποι που συναντήθηκαν και πριν από δύο χρόνια και απλώς κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ;

(Άγγελος) Όχι δεν συναντηθήκαμε τυχαία. Με τον Πάνο Καραγιάννη είμαστε συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αντώνης Κοπανούδης, ο Φίλιππος Κωτούλας και ο Θέμης Στεφάνου ήταν μαθητές μου στο Μουσικό Εργαστήριο που διατηρώ στην Ξάνθη και με τον John Jeff Touch υπήρχε μια γνωριμία η οποία εξελίχθητε σε συνεργασία


Από ότι γνωρίζω ο John Jeff Touch ακολουθεί την δική του πορεία, είναι αυτή η αιτία που έχουν περάσει 2 χρόνια και δεν έχετε κυκλοφορήσει δεύτερο δίσκο;

(Άγγελος) Καμία σχέση. Όλοι μας έχουμε και άλλα project πέρα από τους COSMICRAY. Εγώ έχω στα σκαριά μια δουλεία με ορχηστρικά κομμάτια και ο Θέμης με τον Φίλιππο έχουν τους SCARS. Ο δίσκος κλείνει 2 χρόνια φέτος και ήταν συνειδητή απόφαση να αφήσουμε το LOVE IS να κάνει αυτό τον κύκλο.


Σχετικά με τα τραγούδια, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας ή αποτελούν συνθέσεις ενός από εσάς;

(Θέμης) Η απάντηση βρίσκεται κάπου στην μέση. Συνήθως υπάρχει μια γενική ιδέα από έναν οι οποία έρχεται μέσα στο συγκρότημα και δουλεύεται από όλους μέχρι το αποτέλεσμα να είναι 100% ομοιογενές και να μας εκφράζει και τους 6. Έτυχε στο LOVE IS τα περισσότερα τραγούδια να έχουν προκύψει από μουσικές ιδέες του Άγγελου όμως αυτό που τελικά ακούτε είναι δουλεία όλων μας. Αυτά όσον αφορά την μουσική. Οι στίχοι ήταν καθαρά δική μου υπόθεση.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές καθενός από εσάς;

Θα ακουστεί κάπως κλισέ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η καλή μουσική. Όλοι μας ακούμε τα πάντα. Φιλτράρουμε τα πάντα σαν μουσικοί αλλά και σαν άνθρωποι.

Ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι του άλμπουμ για κάθε έναν από τους Cosmicray;

Φίλιππος – 1000 Years, Θέμης – Thoughts, Άγγελος και John – How Do You Feel, Πάνος και Αντώνης – Strange

Εμφανίζεστε ή σκοπεύετε να εμφανιστείτε κάπου αυτόν τον καιρό;

(Φίλιππος) Μιλάμε με κάποια μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα και σύντομα θα έχουμε νέα σχετικά με εμφανίσεις μας.

Θα υπάρξει συνέχεια ή… ένα άλμπουμ ήταν και πέρασε; Ο Τρυποκάρυδος πάντως ελπίζει να υπάρξει, μια και το “Love Is” είναι πραγματικά καλό!

Ευχαριστούμε πολύ! Χαιρόμαστε που σας άρεσε! Ναι θα υπάρξει συνέχεια. Έχουμε έτοιμο υλικό στα χέρια μας και όταν ωριμάσει μέσα μας θα γράψουμε τον καινούριο μας δίσκο.