Τι είναι το carpooling; Ας πούμε πως είναι "διαδικτυακό ωτοστόπ"! Τι σημαίνει αυτό;
Ας πούμε πως θέλεις να ταξιδέψεις από τη Σίνδο μέχρι τη Βούλγαρη για παράδειγμα... Αν βάλεις κάτω πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να κάνεις αυτή τη διαδρομή με ταξί θα σου πέσουν τα μαλλιά! Αν καθίσεις να υπολογίσεις το χρόνο που θα κάνεις για να φτάσεις ως εκεί αλλάζοντας δυο λεωφορεία ή παίρνοντας αρχικά το τρένο και έπειτα λεωφορείο θα απογοητευτείς σίγουρα. Αν σου έλεγαν πως μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδρομή δωρεάν και πολύ πιο γρήγορα, τι θα έλεγες; Η διαδρομή αυτή είναι μια από τις πολλές διαδρομές που προσφέρουν οι χρήστες του www.carpooling.gr δωρεάν!
Μπείτε στην ιστοσελίδα, εγγραφείτε μέλη, και δείτε όλες τις αστικές και υπεραστικές διαδρομές που προσφέρονται. Ταξιδέψτε έτσι δωρεάν, ή πληρώνοντας πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που θα πληρώνατε σε άλλη περίπτωση. Ο κανονισμός αναφέρει πως οι επιβάτες μοιράζονται τα έξοδα της διαδρομής, αλλά στην αναζήτηση που έκανα, είδα πολλούς οδηγούς να προσφέρουν μικρά ταξίδια δωρεάν.
Στο σάιτ θα δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες κάθε ταξιδιού: πόσους συνεπιβάτες θέλει κάθε οδηγός, πόσα θα πληρώσει καθένας, πόσες αποσκευές χωράνε στο πορτμπαγκάζ , με τι αυτοκίνητο θα γίνει το ταξίδι και άλλα πολλά!
Βέβαια και οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν τις διαδρομές οι χρήστες που δεν οδηγούν και να επικοινωνήσουν μαζί τους εφόσον έχουν τον ίδιο προορισμό και μπορούν να τους πάρουν μαζί τους.
Όλοι εσείς που έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το carpooling και να γλιτώσετε κάποια χρήματα από τα καθημερινά έξοδα για βενζίνη, απλά μοιραστείτε το!