Τέσσερις άνθρωποι στο Περού συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων με σκοπό να πουλήσουν το λίπος και τους ιστούς τους σε εταιρίες καλλυντικών στην Ευρώπη.Αστυνομικός εμφανίζει δύο μπουκάλια με ανθρώπινο λίπος A σαν αποδεικτικά στοιχείαΑστυνομικός εμφανίζει δύο μπουκάλια με ανθρώπινο λίπος A σαν αποδεικτικά στοιχείαΟι φερόμενοι ως δράστες παγιδεύθηκαν από την αστυνομία και συνελήφθησαν ενώ είχαν στην κατοχή τους λίπος για να το πουλήσουν προς 15.000 δολάρια το λίτρο.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι η συμμορία ενδέχεται να κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση 60 ανθρώπων στην περιοχή.

Σε συνέντευξη τύπου, η αστυνομία παρουσίασε δύο μπουκάλια με ανθρώπινο λίπος και εικόνες ενός εκ των θυμάτων.

Σε ένα από τα θύματα, που βρέθηκε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, είχε αφαιρεθεί ο σωματικός του ιστός με σκοπό την πώλησή του. Ο στρατιωτικός Ανγκελ Ταλέντο δήλωσε στο Ρόιτερς ότι κάποιοι από τους υπόπτους "έχουν καταθέσει σε ομολογίες πως δολοφόνησαν ανθρώπους με σκοπό να αφαιρέσουν το λίπος τους σε υποτυπώδη εργαστήρια και να το πουλήσουν".

Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι το λίπος πωλήθηκε σε εταιρείες καλλυντικών και φαρμακευτικές εταιρίες στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να το έχουν επιβεβαιώσει.

Η συμμορία αναφέρεται ως Pishtacos, κατά τον αρχαίο περουβιανό μύθο για κάποιους δολοφόνους που επιτίθεντο στους κατοίκους σε μοναχικά δρομάκια και τους δολοφονούσαν για το λίπος τους.


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=103876