Στην προηγούμενη ανάρτηση το Πτηνό επισήμανε πως το να σταλεί μια απλή επιστολή διαμαρτυρίας δεν είναι αρκετό... Και αυτή του η επισήμανση προκάλεσε αντιδράσεις.


Δυστυχώς αγαπητέ Τρυποκάρυδε, μόνο αυτό μας έμεινε δυστυχώς. Οι επιστολές προς τις αρχές.

Θα σας παρακαλούσα να μην κρίνετε τόσο εύκολα με σχόλια που προσβάλλουν το εθελοντικό έργο τόσων οργανώσεων.

Να σας ενημερώσω λοιπόν, για την υπόθεση στα Άβδηρα! Ο κύριος που δημοσίευσε τις φωτογραφίες σε εφημερίδα της Ξάνθης, αποφάσισε να πάει στον εισαγγελέα και να προχωρήσει σε καταγγελία! Τελικά πήγε και πρέπει να μάθετε τι έγινε!

Ο εισαγγελέας είχε ενημερώσει και τους κατηγορούμενους και τους έβαλε στο γραφείο του όλους μαζί με αποτέλεσμα να έρθουν σε σύγκρουση πάλι! Με το ζόρι είδε τις φωτογραφίες που αποτελούν από μόνες τους εγκληματική ενέργεια και δεν επέπληξε καθόλου τους κατηγορούμενους, εφόσον δεν επαρκούν τα στοιχεία!

Και σας ρωτάμε εσάς αγαπητέ μας Τρυποκάρυδε.

Πώς να παροτρύνουμε ανθρώπους να καταγγέλλουν κακοποιήσεις και δηλητηριάσεις εφόσον μπαίνουν εκείνοι στο στόχαστρο και από θύματα να νιώθουν κατηγορούμενοι! Έτσι νιώθει αυτός ο άνθρωπος σήμερα που όχι μόνο δεν βρήκε το δίκιο του για τα ζώα, αλλά και απειλήθηκε από τους δολοφόνους, έξω από τα δικαστήρια για χειρότερα πράγματα!

Που είναι λοιπόν οι δικαιοσύνη;;

Που είναι η εφαρμογή των Νόμων;; Θα μπορούσε να γίνει εφαρμογή όλων αυτών των Νόμων που παραθέτουμε, από την Κτηνιατρική του Νομού και να σταματήσει η δολοφονία των ζώων. Αλλά αν όλο αυτό συνεχίζεται επί 20 χρόνια και κανείς από τους φορείς δεν κάνει τίποτε, τι θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος που τόλμησε;;

Ποιος λοιπόν θα σταματήσει αυτούς τους ανθρώπους που δηλητηριάζουν, που κρεμούν, που στραγγαλίζουν ζώα με τα χέρια τους;;

Μπορείτε να μας βρείτε έναν τρόπο αγαπητέ μας Τρυποκάρυδε;;

Νομίζετε ότι θα σταματήσουν στην Κρήτη να κόβουν τα αυτιά των σκύλων τους με το κουραδοψαλλίδι επειδή κατατέθηκαν μηνύσεις;; Ότι θα σταματήσουν να κρεμούν σκύλους ή να ρίχνουν φόλες σε όλη την Ελλάδα. Παιδεία χρειαζόμαστε.

Νομίζετε ότι όλοι εμείς που προσφέρουμε όλο αυτό το εθελοντικό έργο συναντάμε μόνο αυτά τα περιστατικά που δημοσιοποιούνται;;;;;

Εσείς ο ίδιος μας διηγηθήκατε προχθές, το περιστατικό με τον σκύλο στην Θεσσαλονίκη και μας εκφράσατε την απορία σας για αυτά που βιώσατε στο δρόμο και στο κτηνιατρείο.

Είναι δίκαιο λοιπόν να μας κατηγορείτε γιατί γράψαμε μία επιστολή για να ενημερώσουμε τους προύχοντες, που ευελπιστούμε ότι δεν γνωρίζουν το γεγονός, επειδή δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε;;


Σας ευχαριστούμε

Καλλιόπη ΣιμιτσήΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ: Με το σχόλιο μας δεν θελήσαμε να θίξουμε ή να προσβάλουμε πρόσωπα ή οργανώσεις. Δεν υπάρχουν νοήματα πίσω από τις λέξεις, αλλά εννοούμε ακριβώς αυτό που γράφουμε, δηλαδή πως μια επιστολή μόνο δεν λύνει κανέναν πρόβλημα, πόσο μάλλον ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Δεν σας κατηγορούμε λοιπόν όπως λέτε, απλά σας επισημαίνουμε το αυτονόητο και τίποτα άλλο.