Αντιδράσεις αλλά και διχογνωμία ανάμεσα σε εκπροσώπους του νομικού κόσμου, προκαλεί η ποινή που επιβλήθηκε στο δράστη της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε τον δράστη της δολοφονίας σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ο γαμπρός του αείμνηστου ηθοποιού μίλησε στον ALPHA για την δίκη, αλλά και για το δράμα που βιώνει η οικογένειά του.

Μετά τον πρόσφατο θάνατο και της αδελφής του ηθοποιού, ο Χρήστος Παπαθεοδώρου έμεινε πλέον μόνος πίσω, να περιμένει τη δικαστική απόφαση για τον Γεωργιανό δράστη. Η πιο βαριά τιμωρία για την δολοφονία του γαμπρού του, που για εκείνον ήταν αδελφός, δεν ήρθε. Ο κ. Παπαθεοδώρου αν και πικραμένος, αποδέχεται με απόλυτη αξιοπρέπεια την πρωτόδικη ετυμηγορία για τον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου, λέγοντας ότι «τίποτα δεν τον φέρνει πίσω… Εμείς χάσαμε δύο ανθρώπους. Έχει συντριβεί η οικογένειά μου».

Την καταδίκη των 20 ετών για τη δολοφονία του γιου της, η μητέρα του Νίκου Σεργιανόπουλου δεν θα τη μάθει ποτέ, γιατί η υπερήλικη γυναίκα δεν γνωρίζει, ούτε ότι το παιδί της δολοφονήθηκε. Όπως είπε στον ALPHA ο γαμπρός του ηθοποιού «τίποτα δεν ξέρει, ξέρει μόνο, ότι ο γιος της έφυγε από καρδιά». Ο ίδιος έμαθε από το τηλέφωνο, ότι η υπεράσπιση του δράστη κατάφερε να κερδίσει ελαφρυντικό και να σπάσει τα ισόβια. Ο κ. Παπαθεοδώρου ξεσπά, λέγοντας για τον 30χρονο κατηγορούμενο ότι «μόνο έντιμος δεν ήταν, αφού είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα και είχε απελαθεί, άρα αυτό δεν το έκριναν σωστά».

Η αδελφή του ηθοποιού πέθανε λίγες ημέρες μετά την έναρξη της δίκης. Αν και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, άφησε πίσω τη μάχη της για τη ζωή, όταν άρχισε η περιπέτεια του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο γαμπρός του Νίκου Σεργιανόπουλου συντετριμμένος από το χαμό των δύο αγαπημένων του προσώπων, δεν κρύβει την πικρία του και πιστεύει ότι δεν ήταν ο μοναδικός δολοφόνος, αλλά ότι υπάρχουν και άλλοι πίσω απ’ αυτόν, πιο ισχυροί. Οι συνάδελφοι του Νίκου Σεργιανόπουλου που βρέθηκαν τις πρώτες μέρες στο δικαστήριο, την Τρίτη απουσίαζαν. Και εκείνοι και όλοι οι άλλοι φίλοι και συγγενείς του αιφνιδιάστηκαν από την ποινή των 20 ετών.

Η απόφαση για το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που έσπασε τα ισόβια για τον Γεωργιανό, κρίθηκε στην ψήφο ενός και μόνο δικαστή και σύμφωνα με ποινικολόγους, αυτό και μόνο αρκεί για τον εισαγγελέα, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Αλλά και η οικογένεια του ηθοποιού θα ζητήσει από την Εισαγγελία, να ασκηθεί έφεση για το ελαφρυντικό. Ήδη ο 30χρονος έχει ασκήσει την δική του έφεση, διεκδικώντας ακόμα μικρότερη ποινή, καθώς ζητά να του αναγνωρισθεί και δεύτερο ελαφρυντικό. Αν ασκηθεί και εισαγγελική έφεση όμως, τότε ο κατηγορούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος ξανά με την ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: http://www.alphatv.gr