Μετά την χθεσινή ανάρτηση για τη σκυλίτσα που πήραμε με τη Βάσω Χατζημανώλη από το εργοστάσιο, και ενδέχεται να μην τα καταφέρει (http://trupokarudos.blogspot.com/2009/11/blog-post_1062.htm), άρχισα να λαμβάνω μηνύματα με μπράβο- σαν να έκανα εγώ κάτι σπουδαίο.
Παιδιά εγώ δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα. Τα συγχαρητήρια να τα δώσετε στη Βάσω Χατζημανώλη που έχει αφιερώσει τη ζωή της σε όλη αυτή την προσπάθεια. Καλύτερα όμως να μην περιοριστείτε σε μπράβο και συγχαρητήρια, αλλά να κάνετε κάτι πιο ουσιαστικό, να προσφέρετε βοήθεια στο Καταφύγιο!


Λίγα λόγια για το Καταφύγιο Ζώων...


Το Καταφύγιο λειτουργεί από το 1996 και ιδρύθηκε απο τον John Laden. ¨Εχει έκταση 7 στρεμμάτων όπου υπάρχουν ενα κτίριο νοσηλείας 12 δωματίων και κουζίνα, χειρουργείο,κατοικία προσωπικού,δωμάτιο φιλοξενίας, γατόσπιτο,αποθήκη και χώροι φιλοξενίας σκύλων απο 20 μέχρι 300 τ.μ. ο καθένας.
Ολα αυτά χωρίς καμμιά βοήθεια απο το κράτος.
Είναι το μοναδικό σωματείο με δικό του ιδιόκτητο χώρο. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 200 σκυλιά και 50 γάτες (ενήλικα,κουτάβια,τυφλά,τρίποδα,ηλικιωμένα καθώς και ζώα που εγκαταλείφθηκαν από συγγενείς ηλικιωμένων όταν αυτοί απεβίωσαν η κλείστηκαν σε γηροκομεία.)
Το Καταφύγιο έχει σύμβαση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για στειρώσεις αδέσποτων στην περιοχή ευθύνης του.
Το Καταφύγιο εκπληρώνει 4 κυρίως σκοπούς:
1) Την περισυλλογή αδέσποτων και τραυματισμένων. Επιπλέον επεμβαίνei σε περιπτώσεις παραμέλησης,κακομεταχείρησης και γενικότερα σε θέματα που αφορούν αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.
2) Την κτηνιατρική φροντίδα των ζώων.Ολα τα σκυλιά και οι γάτες στειρώνονται από επιλεγμένους κτηνιάτρους.
3) Την υιοθεσία των ζώων μετά την στείρωση και αφού έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις. Η υιοθεσία γίνεται σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
4) Συχνά συμμετέχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις στον τοπικό και εθνικό Τύπο για θέματα που σαφορούν τα ζώα.Επίσης, συμμετέχει σε κάθε διαμαρτυρία για τα ζώα στο τσίρκο η άλλα θεάματα.

Το Καταφύγιο Ζώων διοικείται από επταμελές Συμβούλιο . Στο Καταφύγιο υπάρχει σε 24ωρη βάση, προσωπικό 2 ατόμων που αναλαμβάνει την καθημερινή φροντίδα των ζώων,το ταϊσμα,τις φαρμακευτικές αγωγές και τη συντήρηση του καταφυγίου.
Επιπλέον,απο το 2002, η Βάσω Χατζημανώλη ,με επίσημη απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, έχει οριστεί ως ειδική άμισθη συνεργάτης του Δήμου,υπεύθυνη για ολόκληρο το πρόγραμμά του "Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων".

Αυτά είναι τα τυπικά που αφορούν το καταφύγιο... Ουσιαστικά εδώ και κάποιους μήνες που ασχολούμαι με το θέμα, πέρα από τη Βάσω Χατζημανώλη και τα 2 άτομα που εργάζονται εκεί, δεν έχω δει κανέναν άλλο να ασχολείται με τα ζώα. Μόνο κάποιους ανθρώπους να την προσεγγίζουν για να ξεφορτωθούν ζώα είδα και άκουσα, αλλά δεν έχω δει κάποιον εθελοντή ή κάποιον από τα μέλη του επταμελούς συμβουλίου που το διοικούν... Στα χαρτιά υπάρχουν και άλλοι που "ασχολούνται". Στην πραγματικότητα το καταφύγιο υπάρχει χάρη στη Βάσω.
Αυτά είχα να σας πω.

Τώρα ας μιλήσουν οι εικόνες για μένα...

Ο Dario πριν και μετά...