Την Παρασκευή, 27η Νοεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Γούνας, ο ΑΟΖ (ομάδα φιλόζωων ακτιβιστών facebook), σε συνεργασία με άλλους ανεξάρτητους φορείς, διοργανώνει σχετική δράση, με σκοπό την αφύπνιση των κοιμώμενων συνειδήσεων.

Η “γούνα” αποτελεί την πιο φρικτή μόδα που έχει λανσάρει το ανθρώπινο είδος. Ο ΑΟΖ, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανούσιας αυτής θυσίας των ζώων στο όνομα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας και ξεκινώντας από την πλατεία Κολωνακίου, θα διασχίσει, για μία ακόμη φορά, το κέντρο της Αθήνας καταλήγοντας, μέσω της Ερμού, στην Πλάκα, προβάλλοντας σε laptops σχετικά videos και μοιράζοντας φυλλάδια.

Βασικός “στόχος” της εν λόγω δράσης θα είναι τα καταστήματα εμπορίας γούνινων ειδών. Ο ΑΟΖ και οι λοιποί συμμετέχοντες φορείς θα προκαλέσουν, φιλήσυχα πάντα, το προσωρινό κλείσιμο των εν λόγω καταστημάτων. Για λόγους συμβολισμού, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΤΟΥΣ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλ. Κολωνακίου στις 18:30 και θα ακολουθήσει η πορεία προς την Πλάκα.

Καλούμε όλους εσάς, the non bloody-fashion victims, να μας ακολουθήσετε. Βοηθήστε μας να δείξουμε “το σωστό” – “το ανθρώπινο” – “το δίκαιο”. Βοηθήστε, με την συμμετοχή σας, έστω και στο ελάχιστο, τα πραγματικά “fashion victims”. ΤΑ ΖΩΑ.

Σας περιμένουμε όλους!!

“ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ”

ΑΟΖ


Το Πτηνό θα είναι εκεί! Να μην λείψει κανείς!