Την στήριξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη δημιουργία μιας ενιαίας οργάνωσης για τα θέματα ισότητας επισήμανε σήμερα ο γ.γ. του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι ΜουνΟ γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι ΜουνΟ κ. Μουν δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό της βίας κατά του γυναικείου πληθυσμού. “Εντούτοις”, πρόσθεσε, “έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Σε κάθε χώρα, οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να πλήττονται και να υποφέρουν από τη βία. Αυτή η μορφή βίας υπονομεύει την ανάπτυξη, προκαλεί την αστάθεια και καθιστά την επίτευξη της ειρήνης ακόμη πιο δύσκολη”.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ μίλησε και για την εκστρατεία "Ενωμένοι για τον Τερματισμό της βίας Κατά των Γυναικών", που ξεκίνησε πέρυσι ο Οργανισμός και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Απεύθυνε δε έκκληση προς τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τις προσπάθειες της εκστρατείας και να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός, για να σταματήσουν οι ωμότητες σε βάρος των γυναικών.

“Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο κρατούν ενωμένες τις οικογένειες, τις κοινότητες και τα έθνη. Στη φετινή Διεθνή Ημέρα, ας επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών. Ας επενδύσουμε περισσότερους πόρους στην καταπολέμηση αυτής της μορφής βίας. Ας κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θέσουμε τέλος σε αυτές φρικτές επιθέσεις, μια για πάντα”, κατέληξε ο Μπαν Κι Μουν.