Προτείνω το εξής: Όσοι αρέσκονται στο να παρακολουθούν άγρια ζώα να κάνουν "κόλπα", και όσοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι τα άτυχα αυτά ζώα, να μπουν οι ίδιοι σε κλουβιά και να πάμε όλοι εμείς να τους μαστιγώνουμε για να χοροπηδούν με χάρη!

Η αναγνώστρια μας Αριέττα Μ. συγκέντρωσε και μετέφρασε το ακόλουθο υλικό που αφορά καταγγελίες για το τσίρκο Coliseum Roma, που έδωσε την τελευταία του παράσταση σε ελληνικό έδαφος στις 8 Νοεμβρίου στα Γρεβεννα. Τώρα προφανώς τα ζώα βασανίζονται στη Ιταλία, μέχρι να έρθουν και πάλι σε λίγους μήνες στη χώρα μας...

Μη ξεχνάτε όμως: Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ!


ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΓΡΕΙΣ (3 Μαρτίου 2008)

http://www.tgcom.mediaset.it/cronaca/articoli/articolo403391.shtml


Χάιδεψε τις τίγρεις, έχασε το χέρι του

Wedge, σφήνωσε το χέρι του ανάμεσα στα κάγκελα

Ένας άντρας, σφήνωσε το χέρι του ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού προκειμένου να χαϊδέψει τις τίγρεις και κατέληξε με το χέρι του κομμάτια από τις ενήλικες τίγρεις.
Συνέβη στο Wedge, όπου για δύο εβδομάδες έδινε παραστάσεις το τσίρκο Coliseum Roma.Θύμα του περιστατικού ένας άντρας 36 χρονών , ο οποίος σκαρφάλωσε στο φράχτη ασφαλείας που είχε τοποθετήσει το τσίρκο, πλησίασε το κλουβί με τις τίγρεις και σφήνωσε το χέρι του ανάμεσα στα κάγκελα προκειμένου να χαϊδέψει τις τίγρεις.

Πριν προλάβει να τις αγγίξει, οι τίγρεις επιτέθηκαν και μια από αυτές τον κλώτσησε. Καθώς το θύμα δεν μπορούσε να ξεσφηνώσει το χέρι του από τα κάγκελα, υπέστη αρκετές γρατσουνιές και καθώς οι τίγρεις οσφρήστηκαν την μυρωδιά του αίματος, έσχισαν σε κομμάτια το χέρι. Πολύ γρήγορα κατέφθασε ο θηριοδαμαστής, ο οποίος απομάκρυνε τα ζώα, προσπαθώντας μαζί με το προσωπικό του τσίρκο να μεγαλώσουν την απόσταση ανάμεσα στα κάγκελα ώστε ο άτυχος άντρας να απελευθερώσει το εγκλωβισμένο χέρι του.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Wedge, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί μπόρεσαν να σώσουν το χέρι του, αλλά οι μύες υπέστησαν σοβαρότατη βλάβη. Ο άντρας δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά είναι δύσκολο για τους γιατρούς να προβλέψουν αν και πότε θα μπορέσει το θύμα να χρησιμοποιήσει κανονικά το χέρι του.

Οι τίγρεις φυλάσσονται σε γερής κατασκευής κλουβιά που είναι τοποθετημένα έξω από την τέντα όπου στεγάζεται το τσίρκο. Πριν από μερικές ημέρες υπήρξαν attraction για πολύ κόσμο και όχι μόνο για τον θηριοδαμαστή. Αλλά το κλουβί τους, που δείχνει ότι εκεί βρίσκεται το τσίρκο, είναι σε μέρος όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επισκέπτες καθώς υπάρχει εξωτερικός φράχτης. Αυτόν στον οποίο ο απερίσκεπτος νεαρός σκαρφάλωσε απροειδοποίητα.

http://news.nostalgia.it/blog/index.php?catid=65&blogid=25&archive=2008-03


Χάιδεψε τις τίγρεις στο τσίρκο, το χέρι του έγινε κομμάτια

Δράμα στο τσίρκο Coliseum Roma στην επαρχία του Cuneo. Ένας 37χρονος άντρας πλησίασε το κλουβί με τις 5 τίγρεις Σιβηρίας, σκαρφαλώντας στο φράχτη ασφαλείας. Άπλωσε το χέρι του στο κλουβί: πρώτα τα τιγράκια και μετά οι ενήλικες τίγρεις του δάγκωσαν το χέρι. Οι τίγρεις του άφησαν το χέρι, μόνο μετά τις εντολές που πήραν από το θηριοδαμαστή, καθώς επίσης θεωρήθηκε αναγκαίο να κόψουν τα κάγκελα. Ο άντρας δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του αλλά είναι δύσκολο να προβλεπτεί εάν και πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί η λειτουργία του χεριού του.

http://archivio.lastampa.it/LaStampaArchivio/main/History/tmpl_viewObj.jsp?objid=8332286


Πληγωμένος από τις τίγρεις, οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν το χέρι του. Θα ερωτηθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Οι γιατροί του τμήματος της νευροχειρουργικής του νοσοκομείου «Saint Croce» του Wedge προσπαθούν να φτιάξουν τους τένοντες του δεξιού χεριού του Pierpaolo Arneodo , ενός 37χρονου εργάτη , του οποίου το απόγευμα της Δευτέρας οι τίγρεις του τσίρκο Coliseum Roma ξέσκισαν το χέρι.
Η κατάστασή του παραμένει σοβαρή. Οι γιατροί προς το παρόν δεν μπορούν να προβλέψουν αν και πότε θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το χέρι του κανονικά. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα καταφέρει ο ασθενής να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη φάση.
Το απόγευμα της Δευτέρας, ο άντρας υπερπήδησε το κιγκλίδωμα, πλησίασε στο κλουβί των επικίνδυνων ζώων και έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα κάγκελα προκειμένου να χαϊδέψει τις τίγρεις Σιβηρίας. Οι τίγρεις το άρπαξαν με το χέρι τους και το κομμάτιασαν. Μόνο η παρέμβαση του φύλακα, που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κει, μα κυρίως οι εντολές του θηριοδαμαστή που βρισκόταν μέσα στο κλουβί(με σκοπό να δώσει στις τίγρεις νερό) βοήθησαν στο να αποφευχθεί η τραγωδία.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΙΓΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟ COLISEUM ROMA
(2 Απριλίου 2008)

http://avapa.wordpress.com/2008/04/02/polizia-ferma-un-tir-e-scopre-sette-tigri/


Η αστυνομία σταματά ένα φορτηγό και ανακαλύπτει επτά τίγρεις

350 κιλά η καθεμιά, στο εσωτερικό ενός κλειστού κλουβιού στο ρυμουλκό ενός φορτηγού χωρίς έγγραφο κυκλοφορίας και ασφάλισης. Χθες, τρεις τροχονόμοι στον αυτοκινητόδρομο της Ivrea , ανακάλυψαν τις τίγρεις κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας. Επτά πεινασμένες τίγρεις, τέσσερις τίγρεις Σιβηρίας και τρεις από τη Βεγγάλη, όλες σε καλή υγεία αλλά πολύ επικίνδυνες. Ο οδηγός, ένας 34χρονος Ιταλός, χωρίς προσωπικά έγγραφα, χωρίς έγγραφα για το φορτηγό, με λάθος πινακίδα καθώς επίσης και χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να μεταφέρει τέτοιου είδους επικίνδυνα ζώα. Τολμήστε να φανταστείτε από πού προήλθαν αυτές οι τίγρεις?

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ
(2 Φεβρουαρίου 2009)

http://www.ilcorrieredellasicurezza.it/articolo.asp?idarticolo=1525

Το συγκεκριμένο λιονταράκι βρισκόταν στο τσίρκο και δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι έχει γεννηθεί στην αιχμαλωσία.
Ένα χαρακτηριστικό δείγμα μικρού λιονταριού, το οποίο κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, το οποίο χρησιμοποιούνταν προκειμένου οι θεατές να μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του. Το λιονταράκι κατασχέθηκε από το προσωπικό του ειδικού σώματος του δασαρχείου της Brescia.Βρέθηκε χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα σύμφωνα με τη σύμβαση CITES(σύμβαση σχετικά με το διεθνές εμπόριο των προστατευόμενων ειδών σε πανίδα και χλωρίδα).Ο κάτοχός του, ο οποίος ισχυριζόταν ότι το λιονταράκι προερχόταν από την Αλγερία, δεν είχε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το λιονταράκι έχει γεννηθεί στην αιχμαλωσία. Το λιονταράκι, όταν δεν χρησιμοποιούνταν στις φωτογραφήσεις, κρατούνταν σε ένα μέρος, βρώμικο και παραμελημένο, ασύμβατο με τη φύση του και χωρίς να υπάρχει σεβασμός στις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Το λιονταράκι κρατούνταν στο συγκεκριμένο μέρος, το οποίο βρίσκεται μέσα στο χώρο του τσίρκο, από άτομο το οποίο δεν ήταν υπάλληλος του τσίρκο αλλά δούλευε για λογαριασμό εταιρείας που συνεργάζεται με τα τσίρκο.