Αναδημοσίευση από: http://www.zougla.gr

Διαψεύδει ο πρόεδρος των Παράκτιων Αλιέων Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας, τις καταγγελίες σχετικά με την κακοποίηση των γατιών της περιοχής του δέλτα του Έβρου από τους ψαράδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρίκας εξηγεί ότι οι καταγγελίες της «φιλόζωης επισκέπτριας» δεν ευσταθούν, καθώς το παράπηγμα είναι η εξέδρα που εργάζεται καθημερινά ένας ψαράς με τη γυναίκα του και τα γατάκια δεν είναι εγκαταλειμμένα, αλλά του κάνουν συντροφιά και ως φύλακες εξολοθρεύουν τα δεκάδες ποντίκια που αφθονούν στην περιοχή.

Ο κ. Σαρίκας συνεχίζει λέγοντας ότι οι ψαράδες στο δέλτα του Έβρου ζουν αρμονικά με τα ζώα της περιοχής και είναι άδικο να τους καταλογίζουν τέτοιες πράξεις.

Εμείς, από την πλευρά μας, χαιρόμαστε που οι καταγγελίες δε φαίνεται ότι ευσταθούν, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά βάναυσης συμπεριφοράς προς στα ζώα σε πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου.

Όμως, αναρωτιόμαστε εάν τα μερικά μέτρα του παραπήγματος του ψαρά επαρκούν, για να ζουν εκεί για μέρες, μήνες ή ολόκληρο έτος τα γατάκια που έχει στην συντροφιά του ο συγκεκριμένος ψαράς.