Είναι παράξενο θα πείτε σίγουρα, μας σας εγγυώμαι πως είναι αλήθεια.Έξι χρόνια σε αυτή την πόλη δεν έχω ακούσει πιο δυνατό χειροκρότημα μετά το τέλος ταινίας! Ήταν δυνατό, εγκάρδιο και αυθόρμητο το χειροκρότημα!
Σήμερα το βράδυ προβλήθηκε στο Ολύμπιον η ταινία "Το Λουλούδι της Ερήμου", που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Waris Dirie. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής από τη Σομαλία, η οποία το σκάει μια νύχτα λίγο πριν την παντρέψουν ο δικοί της με ένα ηλικιωμένο άντρα που "την αγόρασε". Η Γουόρις διανύει όλη την έρημο, μένει ζωντανή από θαύμα και στη συνέχεια από τα παγκάκια του Λονδίνου οδηγείται στις πασαρέλες. Μπορεί να κέρδισε δόξα και χρήματα αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει πως σε ηλικία 3 ετών της έκαναν κλειτοριδεκτομή, και πως εξαιτίας αυτής της παράδοσης πέθαναν οι δύο αδερφές της, έτσι αγωνίζεται να σταματήσει αυτό το αιματηρό έθιμο.

Η γυναίκα στον κόσμο! Νομίζετε πως υπάρχει ελευθερία και ισότητα; Γελιέστε!


Αφρική- Κλειτοριδεκτομή...Στον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο μπούρκες, μαντίλες, λιθοβολισμοί και θάψιμο των γυναικών όσο είναι ζωντανές σαν "τιμωρία" για μοιχεία ή ό,τι άλλο...


Υπάρχουν και οι φόνοι "τιμής"
Και στη Δύση έχουμε άλλου είδους δαίμονες!Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω!
Εσύ νιώθεις ελεύθερη στα αλήθεια;