Δεν προβλήθηκε η ταινία "Ο υπόνομος" λόγω τεχνικών προβλημάτων και έτσι ο Τρυποκάρυδος επέστρεψε νωρίτερα και κάνει διάλειμμα στη φωλιά του, παρέα με τα ζώα του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παιδευτικό ρόλο του κινηματογράφου. Με απλά λόγια, μια καλή ταινία μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη ψυχοσύνθεση σου και τον τρόπο σκέψης σου. Μια καλή ταινία μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, πόσο μάλλον περισσότερες από μία!

Είδα σήμερα τη "Χώρα της Σιωπής και του Σκότους" και χθες το "Ανάπηρο Μέλλον". Τέτοιες ταινίες δεν θα δείτε πουθενά αλλού. Κύριο θέμα και στις δύο ταινίες ήταν η δυσκολία των αναπήρων να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο. Εμένα μια σκέψη τρυπούσε το μυαλό μου και στις δύο αυτές προβολές. Πόσο πολύ έχουμε χάσει το νόημα εμείς οι "υγιείς" άνθρωποι και έχουμε εγκλωβιστεί σε έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, γκλάμουρ, υλικά αγαθά, χρήμα και άλλα πολλά... Αν ήμασταν τυφλοί ποιο θα ήταν το νόημα της εικόνας; Αν χάναμε την όραση μας ποιο θα ήταν το νόημα της "τελειότητας". Αν όλη η ανθρωπότητα έχανε την όραση της θα εξακολουθούσε να είναι τόσο κομπλεξική και ματαιόδοξη;