Στους 12 έφτασαν οι θάνατοι από τη νέα γρίπη στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα ένα κοριτσάκι 11χρονών, το οποίο νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη λίστα του θανάτου προστέθηκαν, επίσης την Κυριακή, ένας 16χρονος με χρόνιο αιματολογικό πρόβλημα, που μολύνθηκε από τον Η1Ν1 κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ένας 70χρονος με βαριά πνευμονοπάθεια.

Σύμφωνα με το διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που εισάγονται σε ΜΕΘ και έχουν τριπλασιαστεί τα λουκέτα σε σχολεία.

Την Δευτέρα θα είναι κλειστά 1350 σχολεία και τάξεις σε όλη την χώρα, ενώ αρχίζει ο μαζικός εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Έγκυες μετά τον τρίτο μήνα, παιδιά και ενήλικοι με χρόνιο πρόβλημα, όσοι φροντίζουν μωρά κάτω των 6 μηνών αλλά και αιμοδότες, μπορούν να ενημερώνονται για τα κέντρα εμβολιασμού από το 1135 αλλά και την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων.

Την Δευτέρα, η υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Η σχολική κοινότητα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το θέμα, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης. Ο κ. Μπράτης επεσήμανε ότι οι γονείς σε πολύ μεγάλο βαθμό ευαισθητοποιημένοι και κρατούν τα άρρωστα παιδιά στο σπίτι.

http://news.pathfinder.gr